Last news in Fakti

12 Ноември, 2021 05:54 1 752 2

ЕК одобри помощта за бизнеса

  • бизнес-
  • ток-
  • европейска комисия-
  • компенсации-
  • цена

Ще се изплащат по 110 лв. за всеки използван мегаватчас електроенергия, чрез приспадане на съответната сума от сметката за всеки клиент

ЕК одобри помощта за бизнеса - 1
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия даде зелена светлина на помощта за бизнеса, с която държавата ще компенсира високите цени на тока за октомври и ноември, предаде БНТ.

Ще се изплащат по 110 лв. за всеки използван мегаватчас електроенергия, чрез приспадане на съответната сума от сметката за всеки клиент.

Министерството на енергетиката започна да подписва т.нар. типови договори за компенсиране на индустрията с производителите на електроенергия - АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица Изток-2" и електроразпределителните дружества ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго про".

Така в министерството ще постъпи информация кои фирми се нуждаят от компенсация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаостор

    2 1 Отговор
    Чудесно , а той вече колко пъти си вдигна цената на стоки и услуги още преди да е поскъпнал тока. Направете си справките от януари 21 до сега . С колко скочиха доходите Ви ,драги НЕБИЗнесмени и менки ? Няма такова чудо другаде - на богаташа да му подсигуряваш още доходи чрез данъците на хората или чрез външен дълг. Няма да остане Народ тука да Ви плаща мизериите .
  • 2 Бе то убаво

    2 1 Отговор
    ама ЕК да осветли "договорите" които е подписала с биг фармата. Защо така инатливо ги крие? Ако бяха читави нямаше да ги засекрети.
    А наЩе бизнесмени и на прасетата торта не могат да изринат. Все са от тъмночервената куда.