2 965

Fibank вече предлага незабавни плащания на своите клиенти

  • fibank-
  • незабавни плащания-
  • клиенти

Новата услуга оптимизира времето за обработка на междубанкови преводи в левове

Fibank вече предлага незабавни плащания на своите клиенти - 1
Снимка: Fibank

Fibank (Първа инвестиционна банка) вече предлага на своите клиенти иновативната услуга за незабавни плащания в левове по Програма Blink на Национална картова и платежна схема (НКПС), част от БОРИКА АД*. С нея клиентите на банката ще могат да извършват преводи в левове от сметка в сметка на суми до 30 000 лв. в рамките на 10 секунди, а услугата към момента е достъпна чрез дигиталното банкиране My Fibank. По този начин Първа инвестиционна банка е сред първите банки в България, които предлагат изцяло онлайн незабавни плащания за своите клиенти.
Новата услуга скоро ще бъде достъпна 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината онлайн, както и в офис на Fibank. Клиентите ще имат възможност да правят незабавни плащания на цената на междубанковите преводи през БИСЕРА, а след потвърждение от банката на получателя времето за получаване на превода ще бъде само 10 секунди. Предимствата на незабавните плащания в левове за клиентите и търговците са многобройни. Чрез тях плащането на комунални сметки, наем, изпращането на пари до роднина или приятел са бързи, лесни и удобни.
Новата услуга оптимизира времето за обработка на междубанкови преводи в левове. Услугата е и част от подготовката на България за влизането в еврозоната.Свързани новини