Last news in Fakti

27 Септември, 2022 12:22 1 943 6

Adidas със сериозен интерес за инвестиции у нас

  • adidas-
  • адидас-
  • инвестиции-
  • българия

Министърът на икономиката Никола Стоянов представи възможностите за инвестиции у нас пред ръководството на компанията

Adidas със сериозен интерес за инвестиции у нас - 1
Снимки: МИИ

Министърът на икономиката и индустрията на Република България Никола Стоянов бе официален гост в централата на германската компания „Адидас“. Той разговаря с изпълнителния директор Каспър Рорщед и представи възможностите за инвестиции в страната ни.

Adidas имат интерес към локации, които могат да дадат добавена стойност в развитието им на дигитални продукти и технологии. Министър Никола Стоянов акцентира върху постиженията на България в сектора и представи част от чуждите компании, които вече оперират у нас. По думите му България е трета в света по ИТ специалисти на глава от населението и в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа, чийто брой е достигнал над 50 хил. души през 2021 г., а общият брой на заетите в ИКТ сектора надхвърля 200 хил. души.

Adidas със сериозен интерес за инвестиции у нас

„България има интерес от привличането на инвеститори, които ще дадат добавена стойност на българската икономика. „Адидас“ е бранд, който говори сам за себе си и аз съм сигурен, че страната ни може да предложи много възможности, ако се доверите и инвестирате в България“, подчерта министър Стоянов. Той представи и възможностите на първия технологичен парк в България – София Тех Парк като подходящо място за локация на нов проект на Adidas.

Двете страни се договориха разговорите да продължат в България, като още следващия месец делегация на спортния производител ще бъде на посещение в страната ни. Ръководството на компанията сподели отличните си впечатления от България като извор на таланти в сферата на ИКТ, дигитализацията и иновациите и не скри сериозния си интерес към възможностите за инвестиции у нас.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    10 1 Отговор
    Ще правите.. връзки за маратонки.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    12 1 Отговор
    Евтини роби за по 14 часа по 800лв, кво няма да имат Интерес! И нощни смени де.
  • 4 капитан Кристофър Пайк

    1 1 Отговор
    Браво! Адидас ще отворят развоен център в Тех Парк, до Бош.
  • 5 лекувам наркозависимост

    5 0 Отговор
    уж корава марка бяха маратонка за 200 лв се скина на първото ходене в гората и то по пътека отъпкана
  • 6 ОдиБос

    6 0 Отговор
    Вече дигитални маратонки ли ще носим?