Last news in Fakti

24 Юли, 2013 16:11 3 403 1

Daimler с неочаквано добра печалба за тримесечието

  • дитер цетше-
  • daimler
Daimler с неочаквано добра печалба за тримесечието - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Чистата печалба на германския автомобилен концерн Daimler за второто тримесечие на 2013 г. е 2,83 млрд. евро, което е ръст от два пъти спрямо аналогичния период на миналата година, когато е била 1,48 млрд. евро. Това става ясно от разпространения финансов отчет на компанията.

Приходите на компанията за периода април-юни са се увеличили с 3% до 29,7 млрд. евро., а печалбата преди облагане с данъци е 5,2 млрд. евро.

Добрите финансови резултати се дължат, че Daimler продаде своя дял в европейския аеро - космически гигант EADS.

През април 2013г. Daimler продаде своя дял от 7,4% в EADS. Паричните постъпления от тази сделка се оценяват на 2,2 млрд. евро. Други 2 млн. евро дошли от 15% участие на компанията в руския КАМАЗ, за полугодието те се увеличават до 7 млн. евро.

„Нашите приходи през второто тримесечие се подобряват значително в сравнение с първите три месеца на година и надвишава очакванията на пазара", заяви главният изпълнителен директор Дитер Цетше.

„Това представлява напредък в нашето развитие, но няма причина за самодоволство. Ние ще продължим да работим усилено за постигането на нашите цели“, закани се Цетше.

Daimler AG притежава марките Mercedes-Benz, Smart, Freightliner, Sterling, Western Star, BharatBenz, Fuso, Setra и Thomas Built Buses.

Междувременно стана известно, че Еврокомисията започва усилени преговори с Германия за решаване на проблема и постави ултиматум на немските власти, според който до 20 август тази година трябва да се обосноват защо са разрешили на Mercedes-Benz да продължи да използва хладилен агент R134a.

По-рано от Daimler подходиха малко високомерно към проблема, като заявиха, че забраната за регистрация във Франция на моделите Mercedes-Benz A-, B- и C-Klasse ще доведе до спад в глобалните продажби с по-малко от 2%.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йордан Славов

    0 0 Отговор
    "Междувременно стана известно, че Еврокомисията започва усилени преговори с Германия за решаване на проблема и постави ултиматум на немските власти, според който до 20 август тази година трябва да се обосноват защо са разрешили на Mercedes-Benz да продължи да използва хладилен агент R134a."

    Ей, тия корумпирани п....ли от евроГЕЙския съюз, нямат срама! Ултиматум ще поставят, нищо че се доказа пожарната опасност на "еко" хладилния нов агент!
    да се задяват в собствените си миризливи парички, които вадят на наш гръб!!!