Last news in Fakti

12 Юли, 2013 10:24 13 093 7

Франция отказва да регистрира "мерцедеси"

  • hfo-1234yf-
  • r134a-
  • фреон-
  • mercedes-benz-
  • daimler-
  • volkswagen

Френските власти са забранили регистрирането на някои нови модели на Mercedes-Benz заради фреона в климатичните им инсталации. Причина за решението е отказът на Daimler да използва новия хладилен агент HFO-1234yf заради опасения за пожарната му безопасност. Този фреон е единственият, който съответства на екологичните директиви на ЕС.

Европейският съюз задължи производителите на автомобили за пазара на Стария континент да преминат на HFO-1234yf до 2017 г. Новият хладилен агент се смята за много по-щадящ природата, макар че струва 10 пъти повече от досегашния R134a. 

Инженерите на Mercedes-Benz обаче установиха, че екологичният фреон създава риск от възникване на пожар. Малко по-късно констатациите на Daimler бяха потвърдени и от Volkswagen.

Забраната за регистрация във Франция засяга Mercedes-Benz A-, B- и C-Klasse. И трите модела имат лиценз за продажба в Германия, който им гарантира автоматично одобрение и за останалите пазари в Евросъюза.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петко Петков

    0 0 Отговор
    eто как франция забранява а България и дупе дава

    Коментиран от #4

  • 2 Йордан Славов

    2 0 Отговор
    Какво е забранила Франция за което да я възхваляваме? Или "зелената" мафия управлява такива големи държави, на които сваляме шапка без да се замислим, че човешкия живот е най-важен, а не псевдоекологията. Какво стана с Глобалното затопляне като цяло лято е рекордно студено?
    Вярвайте още на брътвежите, вместо да се замислите и да попрочете данни и от други източници!!!
  • 3 Бай Иван

    2 0 Отговор
    Те и Жерар Депардиьо прогониха.Затова пък онзи тъпанар Берлускони му изписаха веждите.И това ако е държава?Оплетени са от Мафията.
  • 4 Фанети Мазакура

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петко Петков":

    Ако приемем, че паричната система стои между ресурсите и човека, нека някой виден икономист и някой виден еколог да обяснят, как е възможно нещо, което е 10 пъти по-скъпо да е по-екологично.
  • 5 Йордан Славов

    1 0 Отговор
    Толкова са силни тези картели, че не се спират пред нищо - купуват всички медии и партии в името на "екологията", а нас кучета ни яли!!!
    За тях не е важно пътника в автомобила да не изгори, а е важно да не "замърсяваме" въздуха, според някакво доста спорно научно изследване за последиците от фреона върху атмосферата. Да бяха унищожили всички учебници за 6-ти клас по физика поне, защото в тях пише, че озон се образува от светкавици, както и съприкосновение на ултравиолетовите лъчи с водата. Изтъняването му се получава от отслабването на магнитното поле, което няма нищо общо с човека.
    Тези ни вземат за някакви големи балъци!!!
  • 6 Nikolay Totev

    0 1 Отговор
    Като видите еколог дори и на снимка му ударете поне два шамара !!!???
  • 7 Naka

    0 0 Отговор
    Значи хем моделите имат разрешение за продажба в Германия (част от ЕС) и това да гарантира автоматично одобрение на другите пазари в ЕС,пък Франция да забранява?! Тук нещо не е като хората.Като е такъв проблем този фреон и има опасност от пожар предпочитам да си карам на свалени прозорци и да изгарям от жега,но не и да изгарям в огньове!