Last news in Fakti

22 Септември, 2013 13:39 2 599 1

Животновъди показват 180 говеда

  • говеда-
  • изложение-
  • животновъди

Днес се открива XI-то Национално изложение по животновъдство

Животновъди показват 180 говеда - 1
Снимка: БГНЕС

180 говеда се показват на XI-то Национално изложение по животновъдство, което се открива днес на Пазара за животни на Сливенските минерални бани. То се организира от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и развъдните организации. Изложението е най-мащабното по рода си у нас, припомня БНР.

За пръв път на това изложение развъдните организации се обединяват. Според шефа на парламентарната Комисия по земеделие и храни проф. д-р Светла Бъчварова това е добра стъпка. Каква подкрепа от държавата могат да очакват животновъдите:

Да се финансира част от дейността им и другото нещо - това е за поддръжка на генофонда. Имат национални доплащания, които има готовност месец октомври да бъдат изплатени за 2013 година. Важно е да има и промяна в нормативната уредба, достъп до пасища, ливади, каза проф. д-р Бъчварова. 

Освен български говеда на изложението се показват френските месодайни породи "Шароле", "Лимозен", "Вожен". С участието в изложението на елитни животни от всички породи у нас се цели да се демонстрира богатото биологично разнообразие от стопански животни, да се покажат достиженията на животновъдството и да се определят насоките за развитие на селекцията.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    0 0 Отговор
    ....Ако там са малко на любопитните-да дойдат на
    ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА-там са поне още 240 броя -дори-
    много повече ГОВЕДА от показаните........