Last news in Fakti

1 Октомври, 2013 16:05 1 324 0

Зинаида Златанова: Администрацията е длъжник на бизнеса

  • зинаида златанова-
  • администрацията-
  • бюрокрацията-
  • бизнеса-
  • пловдив

Тя трябва да докаже, че умее да работи с темповете на реалния сектор

Зинаида Златанова: Администрацията е длъжник на бизнеса - 1
Снимка: БГНЕС

Основен приоритет в работата по европейските оперативни програми в новия програмен период 2014-2020 година ще бъде облекчаването на кандидатстването на бизнеса чрез намаляване на бюрокрацията.

Администрацията е длъжник на бизнеса и тя трябва през следващия период да докаже, че умее да работи с темповете на реалния сектор. Това каза в Пловдив вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, която откри форум на тема „Новият програмен период: възможности пред бизнеса“, провеждан в рамките на Международния панаир.

Златанова подчерта, че държавата вече акцентира върху подпомагането на бизнеса и знак за това е, че ОП „Иновации и конкурентоспособност“ през следващите 7 години ще е единствената с увеличен бюджет спрямо настоящия програмен период.

Вицепремиерът допълни, че заедно с управляващите органи на програмите се работи по опростяване на процедурите за изпълнение на проекти. „Ще търсим уеднаквяване на документацията там, където е възможно“, каза още Златанова. По думите й, трябва да се установят ясни срокове и правила, включително и за финансовите корекции на общините.

Със събитието в Пловдив се поставя началото на втория етап от кампанията за популяризиране на следващия програмен период. Другите срещи от този цикъл ще се проведат в Русе (3 октомври) и в Плевен (15 октомври).
Кампанията се осъществява в изпълнение на проект 0039-ЦИО-3.3 „Изграждане на Централен координационен информационен офис (ЦИКО) и подпомагане дейността на 27-те областни информационни офиси”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Техническа помощ“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА