16 Октомври, 2013 14:53 30 050 8

Какво може да работите в Германия

  • bazar.bg-
  • работа-
  • германия-
  • обяви

Федералната република остана като остров на стабилността в икономически разклатената Европа. Логично е всеки, които търси работа зад граница, да проучи първо свободните работни места там. Най-често срещаните професии са в областта на строителството, медицински специалисти, социални работници и компаньонки. За строителните работници заплащането е между 7 и 8 EUR/час. Медицинските сестри получават 2200 EUR бруто, а заплащането на лекарите надхвърля 4000 EUR, сочи справка в сайта за безплатни обяви bazar.bg

Вече има и търсене за малко по-висококвалифицирани специалисти като например за учители в детски градини и ясли. Работата е за градове в Южна Германия. Работата е на пълен работен ден, а заплащането варира между 2400 и 2800 EUR бруто на месец.

Сред другите по-нетрадиционни професии е работа във фабрика за бира. Заплащането е по 10 EUR/час. Германската фирма предлага договор, осигуровки и квартира. Срещу 1550 EUR на месец може да работите във фабрика за преработка на риба.

Очакванията са през следващите месеци да се появят и обяви за временна заетост в зимните курорти. Изискването не е само добро владеене на немския език. Дисциплината и бързото изпълнение на задачите са другите две основни неща, на които държат работодателите във Федералната република.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 5 Отговор
  • 2 alex xela

    1 0 Отговор
    www. defconsulting.dir.bg

    Няма такава фирма.......така че, обявите им са менте
  • 3 PROFESIONALISTA

    10 0 Отговор
    Защо не казахте колко дават за компаньонките? Тука има много желаещи за такива. Но за съжаление не от всяка к-рва става проститутка.

    Коментиран от #5

  • 4 Martin Patarinski

    12 0 Отговор
    А защо не пишете колко са удръжките върху бруто възнагражденията? - 40%
    Да правиш реклама на чужди държави е национално предателство!
  • 5 Стар Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "PROFESIONALISTA":

    ХАхахахахаха!
  • 6 masacre

    7 0 Отговор
    Бели роби и бели робини Повече от 1000-1200 евро чисти не могат да се изкарат но за тях е добре почти половината от брутото ги смукват под формата на данъци ,но на който му отърва нека да поработи.Успех
  • 7 бати батев

    5 1 Отговор
    В Германия е супер,но нали трябва да стоим тук да пазим родината.Ако всеки хване пътя оставяме България на Комунистите и м....лите.
  • 8 Марин Каменов

    0 0 Отговор
    Всичко е лъжа за тази фирма за 1 месец взех 200 евро и се прибрах не се лъжете да заминавате във фабриката за бира