Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Декември, 2023 12:23 1 095 14

Германия внася 88,5 млн. EUR във Фонда за подкрепа на Украйна

  • германия-
  • украйна-
  • фонд-
  • инфраструктура

От фонда украинските власти финансират закупуването на енергийни ресурси, резервни части и оборудване за обекти на енергийната инфраструктура

Германия внася 88,5 млн. EUR във Фонда за подкрепа на Украйна - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Правителството на Германия ще внесе допълнителни 88,5 млн. EUR във Фонда за енергийна подкрепа за Украйна, създаден в рамките на Европейската енергийна общност се посочва в съвместно изявление на Министерството на външните работи и Министерството на икономиката на ФРГ.

„Министерството на икономиката и опазването на климата ще допринесе с дял от 54,3 млн. EUR чрез националната държавна банкова група KfW, а Министерството на външните работи ще допринесе с 34,2 млн. EUR“, се казва в изявлението. От фонда украинските власти финансират закупуването на енергийни ресурси, резервни части и оборудване за обекти на енергийната инфраструктура, трансформатори и генератори.

Още новини от Украйна

Както беше отбелязано, в края на миналата година германското правителство вече е внесло 129,5 млн. EUR във Фонда за енергийна подкрепа на Украйна. Общата вноска на Германия в него възлиза на общо 218 млн. EUR, което прави Германия най-големият донор на фонда, към които от февруари 2022 г. са получени само около 400 млн. EUR.

„Вноските във Фонда за енергийна подкрепа са част от „зимния пакет“ помощ, предоставена на Украйна от германското правителство тази година в размер на 1,6 млрд. EUR“, се казва в изявление на германските ведомства. „Зимният пакет“ включва, наред с други неща, доставка на средства за противовъздушна отбрана и хуманитарна помощ.

Фондът за енергийна подкрепа на Украйна беше създаден през пролетта на 2022 г. Той е предназначен да акумулира средства за подпомагане на енергийния сектор на страната от правителства, международни организации и частни донори.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    17 0 Отговор
    Американците ме кефят. Забъркаха супата и оставиха инфантилните европейци да я духат.
  • 2 само толкова дават , а

    6 0 Отговор
    зелински ще ги похарчи набързо . териториите на сепаратистите майдановци насъскани от урсула и бадан не са за възтановяване . там сега ще отива стара и нова унищожителна бойна техника . един дрон от лнр достине ли киев . веднага го посреща пво ракетка . един два блока се изпепеляват . 50-60 човека се раняват или изгарят . с времето ще се възстановят кое .никое .

    Коментиран от #9

  • 3 Корупция

    8 0 Отговор
    на макс подпомагате вие и нашите яки атлантици.Нищо друго.Не виждате ли какви имоти си накупиха у нас,с какви коли се движат горките поданици на Незалежная?Лицемерието е култ в EU!
  • 4 Тра-ла-ла

    1 0 Отговор
    Ние няма ли да дадем нещичко? То освен роми нищо нямаме в излишък, ама все е нещо.

    Коментиран от #14

  • 5 Елементарно

    4 0 Отговор
    ... затягайте коланите, ще трябва да ги плащаме! Даже и да е директно ама през инфлации и ала бала ... на мнного от нас ще им отънее ... тва де, портфейла!
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор
    Вчера говорехте,че германия е в рецесия и във висока инфлация.......Определете се.Приличате ми на русохил.......като президента радев.....Как виждате факти.....двойното гражданство???
  • 7 Киро и Кокор

    4 0 Отговор
    Слабака Шолц , ние ще дадем по една заплата .
    И пенсиите и тях ще дадем .

    Коментиран от #8

  • 8 Шопо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Киро и Кокор":

    Не става само с пари трябва и жива сила.

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Време е!

    2 0 Отговор
    Шолц е пътник, ще го изритат!
  • 14 Дрьж Ки

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тра-ла-ла":

    Ще им дадем наште мигранти от ЕС.