18 Декември, 2013 17:08 910 0

Димитър Греков: Само за пет дни са разплатени близо 350 млн. лв.

  • греков-
  • животновъди-
  • разплащане

15 млн. лв. допълнителни финансови средства ще бъдат дадени на българските животновъди, обяви министърът на земеделието и храните

Димитър Греков: Само за пет дни са разплатени близо 350 млн. лв. - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството спази своето обещание и днес гласувахме 15 млн.лв. допълнителни финансови средства, които ще бъдат дадени на българските животновъди, обяви на пресконференция след правителственото заседание министърът на земеделието и храните Димитър Греков. Той добави още, че 5 млн.лв. са икономиите от Държавен фонд „Земеделие“. Министърът изтъкна, че така реално животновъдите ще получат предвидените 70% от националните доплащания до края на годината. „Това решение е съпричастност към проблемите на българските животновъди“, заяви министърът на земеделието и храните.

Министър Греков отбеляза, че само за пет дни са разплатени близо 350 млн. лв. на земеделските производители и на общините. Той подчерта, че Държавен фонд „Земеделие“ и Министерството на земеделието и храните работят активно по отношение на тези средства, за които имаше опасност да не бъдат усвоени. „Ще продължим на „ръчен режим“ чрез платежни нареждания до последния работен ден разплащанията, за да могат тези пари да се използват от земеделските производители и от общините“, категоричен беше министърът. Той поясни, че досега има преведени над 590 млн.лв., в които се включват авансовите средства по мерките на ПРСР и част от агроекологичните плащания. В отговор на журналистически въпрос министър Греков подчерта, че няма писмо относно спирането на средства по ПРСР. „Продължаваме да работим с пълна сила за разплащането на колкото е възможно повече законосъобразни мерки и проекти“, добави той.

Министърът на земеделието и храните заяви, че продължава дарителската дейност, която вече е получила подкрепа от бизнеса и от различни учреждения.

Г-н Греков коментира и правителственото решение, с което се възлага на земеделския министър да осигури 8000 куб. м дърва за горене на МВР за нуждите на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Елхово. Министър Греков поясни, че немалка част от дървата са осигурени от най- близките териториални горски стопанства. „За да не бъде натоварено едно или друго горско стопанство, сме предпочели да бъдат от всички горски стопанства и държавни предприятия“, поясни той.

Министър Греков обяви, че в петък предстои да даде пресконференция за свършеното през изминалите шест месеца. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА