Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 21:27 1 873 3

Предстои деветото издание на мегафорума за вино и храна

  • пловдив-
  • пловдивски панаир-
  • агра-
  • винария и фудтех 2024

То ще се проведе в Пловдив от 20 до 24 февруари

Предстои деветото издание на мегафорума за вино и храна - 1

Най-голямото изложение за агробизнес, храни и вино ще отвори врати в Международен панаир Пловдив на 20 февруари. Това е деветото издание на мегафорума. Международните изложби АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2024 ще покажат новостите и тенденциите в земеделието, лозаро-винарската индустрия и хранително-вкусовата промишленост. Участват 580 изложители от 16 държави, разположени на 40 700 квадратни метра изложбена площ, от които 7 палати. Очакват се над 50 000 посетители да разгледат експозициите на открито и закрито.

26 компании и 11 научни института участват със свои разработки в осем категории на Конкурса за иновации. 12-членно експертно жури ще определи най-авангардните от 47 заявени продукти и технологии. Част от тях са нови сортове домати, зимен сорт ечемик и пшеница, слънчоглед, памук, тютюн, люцерна и хибридна фуражна царевица. Представени са няколко иновативни технологии за семепроизводство, производство и отглеждане на едногодишни и многогодишни култури. Най-сериозна е конкуренцията в раздела с торове и препарати за растителна защита.

Български и чужди компании презентират органични продукти за справяне с вредителите, за подсилване на почвата и увеличаване на добива, застъпени са технологии на база на определени ензими и микроелементи като мед, цинк и други.

В раздела с машини и инвентар се състезават интересни експонати като: междуредов раздробител, GPS и лазерен нивелиращ скрепер, самоходна пръскачка за растителна защита, подбиращ сеносъбирач, косачка робот с безкабелна инсталация, дигитален асистент в земеделието, наръчник от технологични инструкции и други.

В категориите за вино, спиртни напитки и храни има както продукти, така и производствени технологии. Впечатляващи са натурален ликьор от Хинап, вино от изчезнали български сортове, шардоне със златни частици, биодиабетични бисквити, шоколадова халва с ядки и сушени плодове без захар, няколко вида сирене, ензимни технологии за производство на храни, вино и плодови напитки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помак

    0 0 Отговор
    Измислени работи и хора ..нито от вино нито от храна и най малко от комбинация вино и храна разбират ...това разбиране и усещане е вродено ,начин на живот и усещания...
  • 2 Павел пенев

    1 0 Отговор
    У нас виното е менте а храната отровна, какъв е този мегафорум?
  • 3 Пловдив

    0 0 Отговор
    Старо изложение, което беше хит преди 15-20 години, но с течение на времето изгуби тежестта си, както всички истински неща в България...