20 Януари, 2014 13:58 1 500 0

Тринадесетото издание на „Национални дни на кариерата” предстои

  • национални дни на кариерата-
  • кариера

Най-големият кариерен форум в България „Национални дни на кариерата” 2014 ще стартира на 18 март 2014 г. в „Национален дворец на културата”, София. И тази година събитието ще се състои последователно в седем университетски града в рамките на 4 седмици, а регистрацията за фирмите е отворена. „Национални дни на кариерата” се организира от компанията за HR услуги JobTiger. Генерален спонсор за 11-та поредна година е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

Традиционният форум за студентски стаж и кариера събира на едно място водещи български и международни компании със студенти и млади специалисти. Основната цел на „Национални дни на кариерата” е младежите да открият нови възможности за професионална реализация, а работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители. Приоритет е популяризирането на летните стажове като алтернативна форма на обучение и подготовка за бъдеща професионална реализация. Същевременно компаниите, наели стажанти, имат възможността да ги обучат и подготвят за бъдещи свои служители, което улеснява целия процес на планиране, подбор и обучение на персонала.

Програма

„Национални дни на кариерата” 2014

18-19 март – София, НДК, 5 етаж;

25 март – Варна, Галерия „Графит”

27 март – Велико Търново, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”

1 април – Русе, Русенски университет "А. Кънчев"

3 април – Свищов, Стопанска Академия "Д. А. Ценов"

8 април – Пловдив, Международен пловдивски панаир, Конгресен център

10 април – Бургас, Бургаски свободен университет

По традиция форумът е придружен от предварителни специализирани обучения. По време на тези срещи студентите имат възможност да научат повече за възможностите, които им предоставя форум „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”. Младежите получават ценни съвети за подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и за поведението си по време на интервю за работа. Обученията се провеждат в различни университети в цялата страна непосредствено преди старта на събитието.

И тази година, по време на форума, ще бъде организирана и семинарна програма в градовете София, Варна, Пловдив и Свищов.

През годините (от 2002 г. насам) в „Национални дни на кариерата” са участвали 717 компании и близо 172 000 студента, а над 30 000 от тях за започнали кариерния си път от тук. В „Национални дни на кариерата” 2013 участваха рекорден брой работодатели за последните пет години. Представители на 134 български и международни компании имаха възможността да се срещнат с близо 16 500 студенти и младежи.

За повече информация: http://bit.ly/1dMB9qN


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА