15 Юли, 2024 19:10 9 491 5

Стартира нов най-дълъг полет. Продължителността му е 16 часа

  • qantas-
  • авиокомпания-
  • пърт-
  • париж-
  • полет

Qantas започна директни полети, свързващи Австралия с Париж

Qantas успешно стартира първия директен полет между Австралия и Франция. Полет QF33 излетя от Пърт (PER), в Западна Австралия, вечерта на 12 юли 2024 г. и кацна на парижкото летище CDG 16 часа и половина по-късно, в 6:20 сутринта на 13 юли (местно време).

Полетът се изпълнява със самолети Boeing 787-9, е Qantas’ третия най-дълъг полет на австралийския национален превозвач, който свързва континента с Европа. Другите два са до Лондон Хийтроу (LHR) и Рим (FCO).

Полетите до френската столица ще са четири пъти седмично по време на Летните олимпийски игри през 2024 г., които се провеждат във френската столица и през пиковия летен сезон в Северното полукълбо. От средата на август услугата ще стане три пъти седмично.

Самолетите B787-9 се използват при ултра дълги полети и са оборудвани с трикласна кабина с 42 бизнес, 28 първокласни икономични и 166 икономични места.

Qantas твърди, че с новата си услуга за Париж предлага на пътниците опция за пътуване между Париж и Пърт, което е с три часа по-бързо от настоящата най-бърза алтернатива, която е с прекачване.

Австралийската авиокомпания се завръща по този начин във френската столица след две десетилетия пауза.

Тази непрекъсната връзка със Западна Австралия обаче може да е само предвестник на предстоящи неща. Париж е един от градовете, включени в Qantas’ Project Sunrise, план за свързване на Сидни (SYD) и Мелбърн (MEL) с няколко дестинации, които в момента са извън обхвата на двата най-големи града в Австралия.

Самолетите Airbus A350-1000 с кабина, специално проектирана за почти 20-часови полети, ще бъдат използвани по маршрутите на Project Sunrise от 2026 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чудесно

    11 8 Отговор
    С нетърпение очаквам директния полет до Сидни.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 не разбрах сега

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "чудесно":

    Минуса за какво е?
  • 3 НАБЛЮДАТЕЛ

    12 20 Отговор
    Пък ако му бяха монтирали двигатели "Кузнецов" щеше да стигне и до Цейлон /Шри Ланка/
  • 4 Ами наште

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "чудесно":

    многознайковци ти завиждат...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.