30 Август, 2024 17:21 1 301 4

Мъск затваря една от централите на X

  • сан франциско-
  • сащ-
  • офис-
  • централа

Офисът в Сан Франциско ще бъде закрит на 13 септември

Мъск затваря една от централите на X - 1
Снимка: Shutterstock

Компанията X на Илон Мъск обяви на служителите си, че централата ѝ в Сан Франциско, Калифорния ще бъде затворена в петък, 13 септември. Това съобщи списание Fortune с позоваване на източник в компанията.

Според него предния ден X е изпратил кратко известие до персонала, в което е посочена датата на затваряне на централата, което се пада в петък. Офис служителите трябва да бъдат прехвърлени в клоновете на компанията в Сан Хосе и Пало Алто. Все още не е известно къде ще се намира новата централа на X. Fortune признава, че може да отвори врати в Тексас.

Както вестникът The Washington Post съобщи през август, подобно решение може да се дължи на факта, че някои от служителите на офиса в Сан Франциско бяха уволнени след преименуването на Twitter на X, и много от останалите продължават да работят онлайн след пандемията на коронавирус.

През юли Мъск написа в своя X акаунт, че неговата компания SpaceX ще премести централата си от Сан Франциско в Тексас поради приемането на закон за ЛГБТ в Калифорния (признат на руски Федерация от екстремистко движение и е забранено). Този закон, който насърчава правата на ЛГБТ в училищата, беше подписан преди това от губернатор Гавин Нюсъм.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каза преди Месец

    13 1 Отговор
    Че напуска Г ейФранциско
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сатана Z

    6 0 Отговор
    Много гнусно и неприятно място.
  • 4 Хахаха

    3 0 Отговор
    Ами сега ? П дали те къде ще бачкат ?