1 Октомври, 2024 19:11 1 030 2

Индия пострада от санкциите срещу Русия

  • сащ-
  • индия-
  • диаманти-
  • търговия

Износът на обработени диаманти от Индия спадна с 25%

Индия пострада от санкциите срещу Русия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Индийският износ на шлифовани и полирани диаманти намаля с над 25% на годишна база до 16 млрд. USD, след като Западът наложи антируските санкции, съобщи вестник The Wall Street Journal (WSJ).

Според Dharmanandan Diamonds - един от най-големите износители на полирани диаманти в Индия, компанията е намалила производствените обеми почти наполовина през последните няколко месеца, а годишният ѝ оборот е намалял с 30-40 % от над 1 млрд. USD през 2023 г.

Както съобщава WSJ, позовавайки се на официални данни, обемът на вноса на необработени диаманти от Русия е намалял с повече от 20% в периода от април до юни в сравнение със същия на миналата година.

През декември 2023 г. страните от Групата на седемте (G7) обявиха въвеждането на ограничения върху вноса на диаманти, добивани или обработени в Русия от 1 януари 2024 г. От 1 март влязоха в сила ограничения и за руски диаманти с тегло 1 карат или повече, които са обработени в други страни.

Индия е световен лидер в шлифоването и полирането на необработени диаманти; около 90% от всички шлифовъчни мощности в света са разположени в републиката.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да и имам страданията на Индия!

    12 2 Отговор
    Джиткат руски петрол на гейовете и прибират комисионни! Големи страдания!😂😂😂
  • 2 ала бала

    5 2 Отговор
    скоро ще видят какво да налагаш санкции срещу русия