18 Октомври, 2024 14:21 417 5

Тръмп обеща да защити технологичните компании от санкциите на Брюксел

  • сащ-
  • ес-
  • брюксел-
  • санкции-
  • технологични компании-
  • доналд тръмп

Apple получи една от най-големите глоби от ЕС в размер на 15 млрд. USD

Тръмп обеща да защити технологичните компании от санкциите на Брюксел  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран за президент, няма да позволи на Брюксел да се облагодетелства финансово от дейността на американските технологични гиганти.

Той обеща това по време на телефонен разговор с изпълнителния директор на Apple Тим Кук, който му се обади, съобщи аг. Reuters. Според Тръмп, Кук му се оплакал по телефона, че Европейският съюз е „глобил компанията с 15 млрд. USD, в допълнение към това Брюксел е наложил глоба от още 2 млрд. USD“.

„Няма да им позволя да използват нашите компании в своя полза. Това няма да се случи“, цитира агенцията уверението на Тръмп.

Apple не отговори на искане да потвърди автентичността на телефонния разговор, се отбелязва в съобщението.

Миналия месец Apple загуби дълга съдебна битка с Европейския съюз. Според присъдата на Европейския съд в Люксембург задграничната корпорация трябва да върне над 13 милиарда евро на Ирландия за нарушаване на европейските данъчни разпоредби. По-рано тази година Apple беше глобена с 2 милиарда долара от ЕС за нарушаване на антитръстовите закони, като попречи на други компании да се конкурират в пространството за стрийминг на музика чрез ограничения в App Store.

Според Европейската комисия от 2003 г. до 2014 г. Apple е плащала до 1% данък, като основната ставка в Ирландия е 12,5%. Това се случи поради факта, че почти всички европейски продажби на Apple бяха регистрирани в Ирландия, където се намира главният европейски офис на компанията, а не в страните, където се продават продуктите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гробар

    2 3 Отговор
    Няма да трете факта който изтъкнах. Че козлудуйския след като се разложи и го изядат червеите пияни студенти по медицина ще си играят с рахитичния му скелет. Ще си подхвърлят черепа, а в чалготеките ще използват кокалите за да удрят по барабани
    💀🥳🥳🥳🥳
  • 2 един

    3 1 Отговор
    Тръмп обещава всичко което ще му донесе гласове но въпреки това втори мандат няма да го огрее!
  • 3 Червената шапчица

    3 0 Отговор
    През ноември 2023 г. The Washington Post писа, че петрол на Роснефт се купува от компания от ОАЕ, след което се озовава в петролни хранилища в Турция, собствеността се сменя няколко пъти, руският петрол се смесва с други марки и се озовава в гръцката петролна рафинерия Motor Oil Hellas, която обслужва американската армия.
  • 4 Анджо

    2 4 Отговор
    Това е най голямият измамник в цялата история на президенството на САЩ. Такъв идиот нема, това ще мине путин по измами.

    Коментиран от #5

  • 5 карате кид оригинала

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Анджо":

    Правилно. Тръмпоча е богат лигльо от еврейска фамилия в Германия, прахосал милиардите на баща си по купони на гости на пи диди, партита на острова на епщайн и неуспешни бизнеси. Фалирал всичките си бизнеси освен Тръмп Тауър, където просто събира наеми. Тръмпоча е смъркач и пълен провал. Дон джуниър е същия смъркач, на всички ралита е зачервен със светещи очи и крещи конспиративни теории.