5 Февруари, 2015 09:19 1 661 1

Гроздан Караджов: Не може ДПС да ни учат на морал (обновена)

  • гроздан караджов-
  • реформаторския блок-
  • дпс-
  • бкп-
  • държавна сигурност-
  • закона за гражданската регистрация-
  • лютви местан-
  • ергин емин-
  • янко янков

На тях им трябва нова димка, коментира депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов

Гроздан Караджов: Не може ДПС да ни учат на морал (обновена) - 1
Гроздан Караджов

Тотална деградация и липса на какъвто и да е морал – не може извършителят на престъплението, макар и скрит зад колективното БКП и Държавна сигурност, да внася днес законопроект, с който обвинява всички нас, които толкова години се опитваме да утвърдим ценностите на толерантността, за стореното. Така депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов коментира в "Добро утро, България!" по TВ7 вчерашния скандал в Народното събрание.

"О, неразумни ага, поради что се срамиш да се наречеш агент на ДС и член на БКП", произнесе Караджов от трибуната по време на обсъждането на предложение за промяна в Закона за гражданската регистрация, внесено от Лютви Местан и депутати от ДПС.

Не може ДПС да са преподавателите ни по морал, на тях им трябва нова димка, с която да провокират удобното за тях националистическо говорене и да мобилизират поддръжниците си, отсече той.

„90% от реториката в парламента беше емоционална. Законопроектът е съвсем скромен. В предзиборната кампания в нашите райони колегите са получили много молби – да се направи така, че когато хора със сменени имена отидат в общината и си поискат някакъв документ, да не им бъдат искани и българските имена. Но тези имена вече са заличени от регистрите и вече не са в употреба. Техните български имена са заличени от регистрите на служба Есграон. А за мъртвите - техните наследници ще имат възможност да го направят като подадат молба”.

С тези думи Янко Янков от ДПС разясни пред Нова тв законопроекта, предложен от ДПС, който разгорещи страстите в парламентарната зала. Според него българските имена дори на вече починали хора от турски произход трябва да бъдат заличен и на тяхно място да останат само турските. Днес този законопроект трябва да бъде гласуван.

„Като човек, който е съвременник на този процес, смятам, че невръщането на тези насилствено сменени имена, означава реабилитация на този процес”, коментира Методи Андреев от ГЕРБ. Той видя политическият смисъл на това, което прави ДПС.

„Това се прави, за да се скрие истината по отношение на тайната асимилация от страна на ДПС на най-опасната и най-нестабилната българска прослойка – ромите”, добави Методи Андреев от ГЕРБ.

„ДПС и Ахмед Доган имат морално право да инициират този законопроект”, контрира Янко Янков от ДПС, пояснявайки, че движението винаги е подкрепяло важни законопроекти за България.

Предложението да се заличат от гражданските регистри насилствено наложените преди 1989-а година имена на българските мюсюлмани е провокиран скандал от ръководството на ДПС в година на местни избори. Това каза в предаването "Преди всички" на БНР Ергин Емин – председател на Сдружение "Европейска визия за етническа толерантност". Според него, местните избори са изключително важни за ДПС:

33-те общини, които владеят Движението за права и свободи, са тяхното място, където те могат да се съхранят като политическа партия. Затова началото на политическата година е провокирано със скандал, който е вероятно да доведе до етническо напрежение, което пък да предизвика капсулация, смята Емин.

Ергин Емин попита риторично защо толкова време ДПС не са направили промените в Закона за гражданската регистрация, при положение че партията е била в управлението и е имала много възможности да ги осъществи:

"Отговорът е, че това е едно лицемерие от ДПС, именно за провокиране на скандал, което да доведе до всякакви други катаклизми ако може, и то - точно в регионите, които владеят, за да се подготвят за местните избори без много-много политика. Това е една демонстрация на конвулсиите на изолираните от властта", коментира Емин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    Деформаторският блок борят дпс със силното си оръжие корман исмаилов обучаван в центровете за радикален ислям в близкият изток.

    Мижай да та лажем. С купени евроромски гласове и гласове от ислямистите в анадола едвам влязоха в Народното събрание, но това бе достатъчно да бъдат натресени от американското посолство по всички етажи на властта.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове