Last news in Fakti

24 Май, 2015 13:19 2 537 18

460 нарушения отчели мобилните камери от вчера

  • нарушения-
  • мобилни-
  • камери

Най-много – 77, те са на територията на СДВР, а 69 са установените във Велико Търново

460 са отчетените нарушения от вчера до момента след пускането на мобилните камери, каза комисар Бойко Рановски, началник отдел "Пътна полиция" в ГД „Национална полиция” днес по време на проверка на мобилните системи за контрол.

Най-много – 77, те са на територията на СДВР, а 69 са установените във Велико Търново и то в дни, напрегнати за пътните полицаи с оглед ангажираността им по охрана на абитуриентските балове.

Всичките 148 камери, които са в страната, вече са на пътя и работят. Съгласно наредба 18 на МРРБ участъците, където ще контролират, предварително се оповестяват. Районите са обозначени както със стационарен знак, така и с преносим. Комисар Рановски съобщи, че всичките 148 автомобила на "Пътна полиция", които са оборудвани с мобилни камери, са снабдени с такива преносими знаци.

Преди започването на операцията знакът се поставя, камерата се нагласява, служителят попълва протокол за място и час, където ще се извършва контролът. Камерите работят при два режима – отминаващи и приближаващи автомобили. Мобилните устройства засичат отминаващите на разстояние от 80 до 100 метра след автомобила, а приближаващите – от 100-150 м.

До месец след обработване на данните от камерите нарушителите ще получават и известията за наложеното наказание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мм

    2 0 Отговор
    Уффф най-после. От кога ги чакам тези камери! Направо търпение не ми остана!Отивам да се наглася, че да съм хубав , когато ме снимат. Е, сега вече ще спре и Войната на пътищата! А и полицаите ще заработят някой лев за държавата ... и бюджетът ще се оправи ... и въобще ... пей сърце! Такава хубава новина ! Само някой да е посмял да я оплюе !
  • 2 тошибиян

    1 0 Отговор
    заглушител на ка банда на 10.5 гигахерца и по горните обхвати също и камерата ще штракне на найси феродо
  • 3 СтарТИРаджия

    0 2 Отговор
    '.аси и "новината"! Не разбрахте ли, че бай Ганьо си е бай Ганьо! С камерки и 50 лв. глоба няма оправия. Докато не станат глобите ама много сериозни и на 100% събираеми, бай Ви Ганя ще ви помоли винаги да го ду. ате! 10 км/ч= 200 лв. глоба, до 7 дни събрана! 20 км/ч превишение=500 лв. и същия срок! 30 км/ч - книжката на" трупчета" - ВЕДНАГА, конфискация на МПС на място и 1200 лв. на ползу роду! Иначе, само ще мрънкаме и произвеждаме ковчези. Та това е формулата - солени глоби със 100% събираемост.
  • 4 СтарТИРаджия

    1 0 Отговор
    С едно уточнение - да си "прогоните" безумните ограничения на всяка крайпътна бензиностанция, капанче, чешмичка и др.

    Коментиран от #6

  • 5 КАТ

    0 2 Отговор
    Това е правилно решение!Само според мен трябва да намалят срока от момента на заснемане до момента на връчване на акта.Че понякога минават месеци.И да увеличат събираемоста на глобите.И съответно според превишението на скороста и заплатата на нарушителя да увеличат и размера на глобите! Само това е начина да се отървем от камикадзетата по улиците или с една дума от шофьорите без мозък!
  • 6 Красо Зелето

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "СтарТИРаджия":

    Ограниченията не са сложени напразно уйче! Щом преди бензиностанция има ограничение 50км/ч караш с толкова. Ама как да се досетиш? Само гледаш в своята паница, ама ако чакаш на изхода на бензиностанцията, с ТИР-а товарен и не можеш да излезеш 20мин. от бензиностанцията защото ограничението там е махнато и всеки кара както си иска, друга песен ще запееш. Ама като ви знам и вие колко сте шофьори, "пу пу, да не ви среща човек"! Отговора ще ти е "Аз съм Голям, излизам без да се оглеждам и кой иска нека се бута в мен" ама нормално, рядко се среща тираджия с акъл, повечето са празноглавци! И ти си един от тези, дето му прецакват "Инерцията" видиш ли.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Swedishpower

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Красо Зелето":

    Ти полека с обидите, че после с това отношение към хората да не се озовеш в някоя канавка и пак да са ти виновни шофьорите на камиони. И като не знаеш какво значи думата тираджия не я употребявай зеле такова,

    Коментиран от #8

  • 8 Пича

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Swedishpower":

    Защо го обиждате Красьо?Той е прав.От такива като вас хората не могат да карат спокойно.Толкова ли е трудно бе да спазвате правилника за движение по пътищата?Или ви е по добре снимките ви да се ветреят по стълбовете на EVN.
  • 9 mediator37

    1 0 Отговор
    Един приятел (малко женен, с две деца) на Плевен го щраква камера без да разбере и месец след това - някакво писмо. Добре, че той взел писмото от пощенската кутия. Отваря и какво да види- снимка - излязал и той и русата му любовница до него. За една бройка .... биг мама скендъл.
  • 10 Swedishpower

    1 0 Отговор
    От къде са разбрали, че е руса при условие, че снимките са черно бели и се акцентира върху номера и много, много не се вижда нищо, освен номера,
  • 11 Swedishpower

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Красо Зелето":

    И още нещо Касо. Щом има бензиностанция да си направят и ускорителна лента на тази бензиностанция, хората преминаващи транзит не са длъжни да се съобразяват с теб и твоята бензиностанция.Да ги направят настрани от пътя, те искат едва ли не да минеш през бензиностанцията на сила.Направи я малко встрани от пътя с ускорителна лента и готово

    Коментиран от #17

  • 12 кепче

    1 0 Отговор
    Отчели - дедовия. Това е масиран опит да се сплашат хората. Бойко пак е решил да отупа брашнения чувал. щото големите фирми - просто го отсвирват и кинтите му ги осигуряваме ние - бедните и средната класа. Макар че, аз фиш няма да плащам - 5 години чаках и си взех по давност синия талон, сега пак така ще направя, ако се наложи - излишни пари да им пълня гушите нямам!

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "кепче":

    Браво, голям тарикат си! А имаш ли излишни животи?
  • 14 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "кепче":

    ОБЯСНИ
    АКО ОБИЧАШ КАК СЕ ВЗИМА ТАЛОНА
    И ДО КОЛКОТО ЗНАМ ДАВНОСТТА Е 2Г
    НЕ 5Г
    НА МЕН МИ ПИСАХА АКТ И МИ ВЗЕХА ТАЛОНА
    А ЗА ФИШ ПАК ЛИ ТИ ВЗИМАТ ТАЛОНА
  • 15 винкелщайн

    1 0 Отговор
    нарушенията са отчетени
    а парите от глобите кога ше бъдат отчетни или ще минат както винаги във фонд безотчетни
    е за това държавата е бедна
  • 16 Димитър

    0 0 Отговор
    И 1 мил. камери да има, няма събиране на глобите - това е проблема. Всеки, който се опита да мине граница и има глоба, да му бъде взета или да не бъде пропуснат. Да видим тогава как ще ходят на Гърция и Турция на почивка наще баровци. При по-голямо нарушение колата се конфискува за определен период, през който плащаш такса паркинг + глобата. Ако след края на периода не платиш, колата остава в полза на държавата.
  • 17 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Swedishpower":

    В някой държави покрай бензиностанции или Т-образни кръстовища има бетонни острови, за да няма възможност за изпреварване в този участък. В по-натоварени участъци пък има малко кръгово пред бензиностанцията. Щом си стъпил в кръговото, другия и със 100 да идва трябва да спре да ти даде път, но няма как това да се случи, защото обикновенно има 50км/ч ограничение.
    И ускорителна лента е опция, но само там където бензиностанцията е за ползване само от едното платно, а не и от двете. И още нещо, като видиш, че някой излиза от бензиностанция на магистрала, премини в лява лента и му дай път, не го карай да спира в ускорителната и да чака, защото после щи ускори дедовия.

    Коментиран от #18

  • 18 Swedishpower

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Ами ето и ти доказа, че има начин да се направят нещата както трябва. Друг е въпроса, че не ги правят. То и паркинги за камиони трябваше да има, ама нещо не ги виждам.Съгласен съм да ни спират, но да бъде събота и неделя, не петък и събота и да има наистина паркинг където да спреш като бял човек.Те всяка по-голяма отбивка я смятат за паркинг некадърниците.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове