7 Септември, 2011 10:34 625 0

Зеленогорски ще съди България в Страсбург

  • избори 2011-
  • зеленогорски
Зеленогорски ще съди България в Страсбург - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът на Плевен и кандидат на Синята коалиция за нов мандат Найден Зеленогорски ще съди България в Страсбург заради посегателството на достойнството и идентичността му, съобщи БНТ.


Припомняме, че ЦИК отхвърли жалбата на Зеленогорски срещу регистрацията на коалиция "За Зеленогорски" за участие в изборите за местна власт в Плевен.


Самият той искаше да участва на изборите от името на широката дясна коалиция "Заедно за община Плевен" (СДС, ДСБ, ОДС и др.), на която обаче не беше разрешена регистрация.


"Аз съм единственият мъж с фамилия Зеленогорски в страната. Пази Боже да живееш в такава държава, която може да използва всякакви възможни хватки, за да опорочава името и достойнството на един свой гражданин. Ако това се случва днес с мен, утре може да се случи с всеки един от вас, затова ще съдя държавата", заяви Зеленогорски. Той беше категоричен, че от СДС ще направят всичко възможно и с юридически средства, и по законов начин, да участват в изборите.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА