Last news in Fakti

14 Септември, 2011 13:09 717 0

ГЕРБ се отказа да приватизира Пощите

  • пощи-
  • приватизация
ГЕРБ се отказа да приватизира Пощите - 1
Архив

Парламентът одобри на първо четене промените в закона за приватизацията, с които от забранителния списък за раздържавяване отпадат „Български пощи”. След редовното заседание на ПГ на ГЕРБ снощи стана ясно, обаче че управляващите се отказват от това.

Заместник-председателят на парламентарната група на партията Валентин Николов посочи, че ще оттегли предложението за продажба на пощите заради това, че популизмът набира връх. Той чувал неверни истории за продажбата на сгради на пощите и уволнения на служители. Валентин Николов все пак се застрахова, уточнявайки че между първо и второ четене на законопроекта ще се решава кои дружества да бъдат прибавени към новия списък за приватизация.

Днес депутатът от ГЕРБ обясни, че решението забраната за раздържавяване на пощите да остане е съгласувано с транспортния министър Ивайло Московски и с министър-председателя Бойко Борисов.

Дебатът, който искахме да се осъществи за "Български пощи", се състоя, посочи още той и уточни, че другите три държавни дружества ще останат в законопроекта с предложение за изключване от забранителния списък.

Така в списъка за приватизация ще бъдат вкарани "Аудио-видео Орфей" ЕАД, Военното издателство и АДИС.

Депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова обаче каза, че законопроектът не може да бъде внасян от депутати, защото това е правомощие на Министерския съвет.

Преди лятната ваканция депутатите спореха за промените в закона, внесен от ГЕРБ. Той беше атакуван от социалистите, а синдикатите предупредиха, че готвят протести срещу приватизацията на пощите.

ГЕРБ реши да отложи неговото разглеждане в пленарна зала за началото на есента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА