Last news in Fakti

15 Септември, 2011 11:18 803 0

Първанов: Аз съм назначил Калфин, как да не е добър

  • избори 2011-
  • първанов
Първанов: Аз съм назначил Калфин, как да не е добър - 1
Президентът Георги Първанов присъства на откриването на учебната година в ОУ "Иван Вазов" в благоевградския квартал "Струмско", което тази година чества 130-годишен юбилей / Снимка: БГНЕС

"Самият факт, че съм назначил Ивайло Калфин на работа, е красноречив факт за неговите лични качества". Така президентът Георги Първанов отговори на репортерски въпрос в Благоевград дали подкрепя кандидата на БСП за президент.

Държавният глава допълни, че "В тази насока говори и фактът, че Калфин беше и външен министър". "На този етап се обсъждат предимно личните качества на кандидатите за президент, а аз очаквам сблъсък на платформи". Така Георги Първанов коментира началото предизборната борба.

"Президентският дебат е дебат за политическото бъдеще на България", категоричен бе той.


Президентът Георги Първанов присъства на откриването на учебната година в ОУ "Иван Вазов" в благоевградския квартал "Струмско", което тази година чества 130-годишен юбилей. Президентът посети и два социални дома в града. Следобед той ще отпътува за Симитли, където ще има срещи с представители на бизнеса, както и ще посети юбилейната изложба на Н. Кашев по случай 70-годишнината на художника.

 


Аз не се срамувам от контактите с Владимир Путин. Меркел и американският президент са се срещали повече с Путин и с Медведев от мен. Това каза вчера президентът Георги Първанов в Стара Загора.

България има нужда от президент, който да бъде тънък, успешен и доказан дипломат. Аз мисля, че следващият президент ще бъде такъв. Сигурно ще бъде и по-добър дипломат от мен, мога категорично да го заявя това, каза още Първанов.

Според него "външната ни политика трябва да бъде балансирана, с европейски акценти, но отворена в двете посоки". Това, което постигнахме с Русия в енергийните проекти никой не го е правил, каза още държавният глава и подчерта: От Южен поток ще печелим стотици милиони, да не кажа милиарди, само от такси. Ако построим АЕЦ Белене това означава милиарди инвестиции. Много производства, около този невероятен проект, който може да бъде локомотив за нашата икономика.

"Аз съм правил силно икономизирана външна политика... Имахме нашите сантименти в отношенията с Русия. Сантиментът ще го има винаги. Българският народ ще има своите чувства към Русия", смята още президентът. "Ние трябва да правим външна политика с руски петролопроводи и газопроводи и американски бази. По този начин ще печелим сигурност", каза още Георги Първанов.

Държавният глава представи  вчера в Стара Загора книгата си "Отчетът на президента". Първанов отказа разговор с журналисти преди срещата и седна в близкото кафене с кандидата за кмет на Стара Загора от БСП - Бойчо Биволарски.

 


Информация на БГНЕС

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА