25 Септември, 2011 13:58 717 0

Ангел Марин: Опасявам се от последици от скандала с руските туристи

Ангел Марин: Опасявам се от последици от скандала с руските туристи - 1
БГНЕС

Вицепрезидентът Ангел Марин нарече „срам и позор“ конфликта между туроператора и авиокомпанията, заради който няколкостотин руски туристи бяха блокирани с дни на летищата във Варна и Бургас заради спрените полети за Москва и Санкт Петербург. Ангел Марин коментира кризата с руските туристи в Каварна, където по време на българо-руски обществен форум, разгледа изложба на средновековни икони.

Не мога да приема спокойния начин, по който се преценява това събитие. Някаква си фирма и „България ер“ да разиграват хората. Смятам, че българската държава, в лицето на хората, които отговарят за туризма, трябва да вземат много сериозни мерки. Надявам се да измием поне част от позора, коментира вицепрезидентът на страната.

Въпреки успокоителните думи, включително от руска страна, че това няма да повлияе върху туризма, кризата ще се отрази на потока туристи, прогнозира Ангел Марин. Според него трябва да се положат доста усилия, за да може да бъде преодоляно това, което се случи. За което, при това съвсем категорично, българската държава няма никаква вина за този случай, отбеляза Ангел Марин, цитиран от БТА.

Сергей Фошкин, съветник в посолството на Русия посочи, че такива скандали не са от полза на добрите отношения с България. Разбираемо нашите граждани понесоха несгоди, финансови загуби, но България не е единствената страна, с която се случват такива истории. В крайна сметка трябва да се помисли това да не се случва повече, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА