Last news in Fakti

30 Септември, 2011 09:10 1 465 0

Тодор Коларов: Вратички в закона позволяват криене на имущество

  • коларов-
  • отнемане на имущество
Тодор Коларов:  Вратички в закона позволяват криене на имущество - 1
Снимка: БГНЕС

Веднага след случая с Кирил Рашков, още преди да му бъде предявено обвинение, комисията направи срещи с различни институции като НАП и прокуратура. Това каза Тодор Коларов, председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност пред БНР.


Коларов уточни:  „След като получим съответното уведомление от прокуратурата ще започнем проверките”.
Комисията трябва да има право да налага обезпечение по-рано, отчита Коларов.


Въпросът е дали можем да искаме да отнемаме имущество преди искането  от съда, както иска обществото, тъй като  има много гласове, които са против това, напомни Коларов. Той подчерта, че комисията работи обективно и всяко нейно решение минава през съда.


Това че Кирил Рашков е прехвърлил собствеността си на роднини не променя ситуацията, защото ние проверяваме и лицата, и фирмите, свързани с него. Има празноти в закона, които позволяват това престъпно богатство да не бъде запорирано, отчита Коларов.


Според него в момента действията на данъчните помагат на комисията. Техните проверки са ограничени във времето, докато нашата комисия в проверките може да се върне много назад. За последните 5 години не може да се открие не кой знае какво, затова ние може да се върнем по-назад във времето, уточни той.

Няма да крия, че Законът позволява вратички за прикриване на имущество и това е още една причина да се иска промяна на законодателството, категоричен е Коларов. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА