Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 09:12 4 227 0

Комисията „Коларов” не може да вземе имотите на цар Киро

  • рашков-
  • цар киро-
  • коларов-
  • комисия-
  • отнемане
Комисията „Коларов” не може да вземе имотите на цар Киро - 1
Снимка: БГНЕС

Комисията за установяване на имущество от престъпна дейност е с вързани ръце за имотите на Цар Киро, обясни в предаването „Тази сутрин” на бТВ нейният председател Тодор Коларов. Причината – за да започне проверка, трябва да бъде сезирана и да има обвинения и присъда срещу даденото лице по точно определени текстове.

Той коментира още, че дори и да е бил приет законопроектът, предложен от Маргарита Попова и отхвърлен от депутатите от ГЕРБ, Кирил Рашков отново е щял да избегне ударите на закона. Защото обвинения като заплаха за убийство, незаконно производство на алкохол и джебчийство не попадат в приложното поле на Комисията.

Коларов даде за пример закона в Словакия, за да не предизвикват подобни случаи обществено недоволство и в бъдеще: „Там влезе в сила закон, който позволява съответният орган да се самосезира и да действа по сигнали на граждани. Този принцип беше в един от обсъжданите варианти на законопроекта, но го нямаше в крайния, тъй като се появиха опасения комисията да не действа безконтролно”.

Председателят на Комисията отбеляза, че за момента никой не знае какъв точно ще бъде законът в България, но е необходимо той да бъде ефективен, тъй като в конкретния случай с Кирил Рашков, за да започне производство, трябва да бъдат нарушени правилата.

Тодор Коларов коментира, че преди три-четири месеца е започнала една активна кампания срещу приемането на законопроекта на Маргарита Попова. И зададе въпроса към този широк кръг от хора дали се защитава общественият или частният интерес в случая.

На фона на известните кадри на НАП, показващи луксозни имоти, заснети от хеликоптер, той заяви, че Комисията към днешна дата може само да ги гледа и да се възмущава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА