Last news in Fakti

1 Октомври, 2011 16:05 1 825 1

Каракачанов: Аз ще съм действащ президент

  • каракачанов-
  • избори 2011
Каракачанов: Аз ще съм действащ президент - 1
Архив

"Хората протестират срещу продължаващите десетилетия беззакония и двоен стандарт на полиция и съдебни органи, защото цели региони на страната се оказаха разграбени, а населението - тормозено от циганската битова престъпност. Данъчните и прокурорите на ниво Пловдив, които са толерирали и прикривали Кирил Рашков, трябва да бъдат уволнени. Ще видите как някои редови полицаи ще бъдат наказани, но те не са виновни, а техните началници. Главният виновник е Цветан Цветанов, който не си прекъсна предизборната кампания, а когато станаха ексцесиите в Катуница, припяваше на Веселин Маринов в Бургас". Това каза кандидатът за президент на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването "Седмицата" на Дарик по повод събитията от последната седмица, провокирани от смъртта на 19-годишния Ангел Петров и напрежението в с. Катуница, което се пренесе и в цялата страна.

Каракачанов заяви, че не иска България да се превърне в катуна на Европа, "защото безразборното допускане на бежанци от третия и четвъртия свят в Европа, видяхте до какво доведе в Лондон, Париж, цяла Европа. Докато не се смени моделът, по който тези хора се интегрират в ЕС, по-добре да не ги прибираме в България". Коментарът му беше в отговор на въпрос дали, ако стане президент, ще насърчава приемането на бежанци в България.

По темата за благотворителността и по-конкретно дали ще продължи инициативата Българската Коледа, кандидатът за президент на ВМРО каза, че не смята, че българският президент трябва да изпълнява ролята на Дядо Мраз и да осигурява помощи, въпреки че определи кампанията като добра и благородна. "Аз бих направил друго - бих настоявал Фондът за лечение на деца в чужбина да бъде използван, а не да се правят всевъзможни спънки тези пари да не бъдат използвани за лечението на нашите деца. Благотворителността е допълнителна, да, но е унизително с есемеси да лекуваме нашите деца".

"АЕЦ "Белене" трябва да бъде построена, но ако някой си мисли, че Белене ще бъде една яма, от която ще се пълнят джобовете на олигарси или на политически тарикати, това няма да стане", категоричен беше Красимир Каракачанов.

Той се обяви за силна национална валута, но призна, че по време на неговия мандат, ако го получи, и ако еврозоната оцелее и това отговаря на икономическите интереси на България, би приел еврото.

"Не е нормално бедна България да финансира кризата в Гърция, но Европа трябва да подпомага всеки един свой член", заяви Красимир Каракачанов по темата за финансовите проблеми на южната ни съседка. Според кандидата на ВМРО Турция не е държава в европейския континент, която да трябва да влиза в Европейския съюз. Още повече, че не може да даде подкрепата си за влизането й в Евросъюза, докато висят въпроси, нерешени между нас като този с обезщетението на тракийските бежанци.

Каракачанов каза, че би закрил посолства в страните, в които България не оползотворява своите икономически взаимоотношения, но би разкрил представителства в арабския свят, в Азия и в Латинска Америка, където според него подценяваме икономическите си отношения.

"Българският президент трябва да бъде говорител на българските граждани, при всеки въпрос, който касае преките интереси на гражданите, ще излизам пред хората", обеща кандидатът за президент на ВМРО, защото, по думите му, всички важни въпроси трябва да бъдат поставени по най-категоричния начин.

Красимир Каракачанов не скри, че винаги е бил за разширяване на президентските правомощия и посочи примери - според него не е логично ветото на президента да може да бъде преодолявано със 121 депутати, защото, "когато имаш мнозинство в парламента, ти ги имаш тези 121, то трябва да бъде преодолявано с квалифицирано мнозинство". Според него президентът трябва да има законодателна инициатива, защото "не е нормално световно неизвестни народни представители да могат да правят и да вкарват закони, а държавният глава да не може". Според него президентът трябва да има право на вето върху правителствени решения.

На въпрос защо се кандидатира за президент, кандидатът на ВМРО Красимир Каракачанов отговори: "България заслужава реално действащ президент, който няма да чака неговата бавачка от Брюксел да му казва какво да прави, да може да казва „да", когато това е в полза на българския интерес, и „не", когато това не е в полза на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    barabar krasi s majete