2 Октомври, 2011 18:13 2 704 3

Хиляди протестираха: Няма да забравим и простим!

  • пловдив-
  • катуница-
  • протест
Хиляди протестираха: Няма да забравим и простим! - 1
БГНЕС

 Близо 3000 души, предимно младежи, вече са се събрали на площад „Централен” в Пловдив за протест заради събитията в Катуница.

По цялата дължина на сцената на митинга в Пловдив е поставен лозунг „Няма да забравим, няма да простим”. Навсякъде се развяват български знамена.

Представители на младежките студентски съвети четат декларация, адресирана до министър-председателя, президента, председателя на Народното събрание, председателя на Висшия съдебен съвет, главния прокурор, омбудсмана. Декларацията започва с думите „това не е призив срещу институциите, а призив към институциите”. Въпреки това обаче, при прочитането на адресантите на тази декларация, всички поотделно бяха освиркани от присъстващите.

Декларацията е във връзка с бездействието на държавата, което се превърна в причина за смъртта на Ангел и Павел от Катуница. Присъстващите скандират „оставка”. Протестиращите младежи настояват за ефективни механизми за прилагане и спазване на българското законодателство от всички български граждани, за строг контрол върху спазването на журналистическата етика при отразяване на събития, незабавни разследвания срещу мафиотските босове, както и да се възбрани и запорира имуществото им. Те искат по-ефективна работа на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност. Те искат обстойно разследване на случая в Катуница и конкретни резултати.

Изброени са конкретни предложения на младите хора. Под декларацията са подписани всички студентски съвети към ВУЗ-ове в Пловдив.

Районът е с много засилено полицейско присъствие. Полицията обаче стои в съседните улици около протеста и не притеснява протестиращите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Колко е просто всичко: Спазватли се законите ,прилагат ли се
    еднакво за българи,цигани и др.присъстващи в България,няма
    проблеми.
    Много отдавна ИРЕЧЕК,беше написал нещо по адрес на власт
    имащите в България.Много е обидно,но интелигентните хора
    знаят за какво става въпрос.
  • 2 bugs_bunny

    1 0 Отговор
    прав си
  • 3 Пичагата

    1 0 Отговор
    Всички ,които протестират са доста глупави или не разбират есенцията на нещата, За какво ми протестират?! Скачат там два дена викат дерът се на един скапан площад след една седмица всичко се отмирисва и нищо не става и всички продължава по старо му......Аз как бих "протестирал" ами отивам и казвам "от днес няма да плащам данъци ,докато не промените еди какво си което не ми харесва" И ако случайно имам 20-30 000хил души ,които също мислят като мен и те спират да плащат и управляващите ,които им трябват единственно нашите пари биха се замислили дали ще изпълнят исканията ни.
    Дори да се замислиш по този начин...нека държавата е ресторант а ти да си поръчаш хубава сочна пържола и те ти донесът стара прегоряла развалена мръвка ,ще им вдигнеш скандал и няма да им платиш....обаче "Протестиращите" вдигат скандал само шумотевица обаче после послушно пак си плащат. Е т'ва какво е?! Като не сте доволни от услугата не я ползвайте ,не си плащайте за нещо което не сте поръчали....