29 Октомври, 2011 16:26 2 632 0

Вдигат паметник на Ангел и Павел в Катуница

  • катуница-
  • убийство-
  • паметник-
  • кирил рашков
Вдигат паметник на Ангел и Павел в Катуница - 1
Снимка: БГНЕС

Курбан в памет на убития в Катуница 19-годишен Ангел  и приятеля му Павел има днес в двора на храм „Св. Никола". Хората от селото искаха това да стане в неделя на обяд, но им забранили заради изборите.

На събитието присъстват освен близките на двете момчета и хора от Катуница, рокери, и футболни фенове. След няколко дни се навършват 40 дни от смъртта на двете момчета. С парите, които жителите на селото събираха, ще бъде изграден паметник за Ангел и Павел, предаде Дарик.

Безредиците в пловдивското село Катуница избухнаха вечерта на 23 септември след като там беше убит 19-годишният Ангел. Саморазправа между българи и роми вдигна на крак през нощта десетки полицаи, а сутринта разярени жители на селото щурмуваха имоти на Кирил Рашков - цар Киро. На 24 септември бунтът в Катуница взе втора жертва - 16-годишният Павел, който бе един от участниците в поход към махалата с именията на цар Киро.

Кирил Рашов и двама негови внуци са в ареста. В средата на месеца Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Пловдив издаде 14 констативни акта за незаконно строителство на 6 от жилищните имоти на фамилия Рашкови. По време на поредното мирно шествие до лобните места на Ангел и Павел хората в Катуница заявиха, че са готови да помогнат с бутането на дворците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА