Last news in Fakti

3 Октомври, 2011 13:31 1 294 0

Костов: Цветанов да напусне сцената

  • избори 2011-
  • костов-
  • дсб-
  • цветанов-
  • синя коалиция
Костов: Цветанов да напусне сцената - 1
Иван Костов / Снимка: БГНЕС

Имаме всички основания да искаме Цветан Цветанов да напусне политическата сцена. Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на "Синята коалиция" Иван Костов.

Според Костов, Цветан Цветанов е в троен конфликт на интереси – като министър, председател на щаба на ГЕРБ и човек, който иска да контролира средствата от ЕС за ромската интеграция. Костов бе категоричен, че никога толкова нагло, никой не си е позволявал такова драстично влизане в конфликт на интерес, както Цветан Цветанов, още повече предвид договорките за участие в изборите, за които говори Кирил Рашков.

Освен това, Костов обвини Цветанов, че се опитва да използва зависимостите на бароните на ромската общност, които са използвали средствата от ЕС, за да построят дворци. И тези хора, по думите му, са оставали безнаказани от МВР.

В действията на управляващите, от ДСБ виждат опит да бъдат купени ромските гласове или да бъдат изместени ДПС и БСП от контрола върху ромския вот. Тъмносиният лидер добави, че косвеният ефект за коалицията "ГЕРБ-Атака" ще дойде от това, че неориентираните хора от българския етнос чуват плитките, но кресливи гласове на "Атака".

"Плитки, защото те не посочват нито едно политическо решение на нито един сериозен проблем. Това е проблемът Катуница. Катуница е повод, ако не беше той, щеше да има друг", коментира той.

ДСБ очаква "брутална рекетьорска акция, дирижирана от ГЕРБ, по отношение на хората, които контролират вота на ромските малцинства".

От битката за ромските гласове, според Костов, ще спечели ДПС със сигурност, а вероятно ще загуби БСП. "Ако ГЕРБ проведе операцията по рекетирането на изборите, ще спечели и той, и ще бъде бита метафорично казано, инжекция с адреналин право в изнемощялото сърце на "Атака", допълни председателят на ДСБ.

По думите му, управляващите позволяват протестите на "Атака" да продължават дори и при заседанието на КСНС, защото така печели коалицията "ГЕРБ-Атака". "ГЕРБ има сметка от раздухване на това етническо напрежение и този политически екстремизъм, защото всички теми за краха на сигурността на хората, за краха на политиката, за отразяване на кризата, всички обещания на ГЕРБ, които в момента трябва да се дебатират, са забравени", подчерта още Иван Костов. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА