Last news in Fakti

3 Октомври, 2011 15:51 2 115 0

Кирил Рашков - младши се предаде

  • кирил рашков-
  • катуница
Кирил Рашков - младши се предаде - 1
Снимка: БГНЕС

Кирил Рашков-младши, който бе обявен за общодържавно издирване, се предаде, предаде Дарик радио. Срещу внука на ромския бос от Катуница е образувано досъдебно производство. Повдигнати са му обвинения за заплахи за убийство, съобщи районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Обвинението е заради депозирана на 1 октомври жалба от Веселин Христов, че минути преди да бъде прегазен 19-годишният Ангел Петров Кирил Рашков-младши го заплашил с убийство. Внукът на Цар Киро е обявен за издирване веднага след като Христов е подал официално жалба, но до момента не е задържан.
Вечерта на 23 септември Христов, който е вуйчо на Ангел, се е обадил два пъти на тел. 112. Първият път той съобщил, че е заплашван от Кирил Рашков. При второто си обаждане той обяснил за сблъсъка пред къщата на Рашков и съобщил за заплахите от Кирил Рашков-младши. Минути след това Ангел е прегазен.

Самият Христов обясни, че пуска жалбата седмица след инцидента, защото, когато се е обадил да попита шефа на „Криминална полиция" в Асеновград няма ли да бъде задържан и внукът на Цар Киро, той му заявил, че няма официална жалба срещу него.

Безредици в пловдивското село Катуница избухнаха вечерта на 23 септември след като там беше убит 19-годишен младеж. Саморазправа между българи и роми вдигна на крак през нощта десетки полицаи, а сутринта разярени жители на селото щурмуваха имоти на Кирил Рашков - Цар Киро. При сблъсъците между жители на селото и приближени на Рашков пострадаха двама местни и трима полицаи.

Избухналият бунт в Катуница взе втора жертва - 16-годишния Павел, който бе един от участниците в поход към махалата с именията на Цар Киро. На момчето му прилоша и припадна на метри от мястото, където бе прегазен 19-годишният Ангел Петров.

В следващите няколко дни напрежението в Катуница не само че не стихна, но излезе от границите на селото. Демонстранти излязоха в много градове из цяла България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА