3 Октомври, 2011 13:19 1 408 0

Повдигат обвинение и на внука на Рашков

  • катуница-
  • калин георгиев-
  • рашков

Не били охранявали ромския бос, а са държали придвижването му под контрол

Повдигат обвинение и на внука на Рашков - 1
Снимка: МВР

В Катуница няма представители на клана Рашкови, които биха могли да нагнетяват допълнително напрежението. Това заяви пред журналисти главният секретар на МВР Калин Георгиев при официалното откриване на  учебната година в Академията на МВР. Георгиев допълни, че полицията не разполага с данни внукът на Кирил Рашков да е напускал страната.

Внукът на Рашков е обявен за общодържавно издирване, предстои да бъде задържан и ще му бъдат повдигнати обвинения по разпореждане на Прокуратурата, посочи главният секретар.

По думите на главния секретар положението в село Катуница е абсолютно спокойно и дори полицейското присъствие вече е редуцирано, тъй като действията на органите на реда не бива да дразнят и да притесняват гражданите.

Според Калин Георгиев полицията не е охранявала Кирил Рашков и неговото семейство, а е държала под контрол придвижването на Рашков така, че той да бъде непрекъснато на разположение на органите на досъдебното производство.

Оперативното наблюдение и контролът над Кирил Рашков са започнати след инцидента в село Катуница, но около десетина дни преди тези събития, по Рашков и група хора са започнали проверки, разпоредени от Прокуратурата, съобщи още Калин Георгиев. По думите му обаче тези проверки са в оперативна фаза и той не може да коментира кои са останалите проверявани хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА