Last news in Fakti

27 Март, 2016 09:01, обновена 27 Март, 2016 19:57 22 553 24

Приключи драмата с Петър Коджейков (Снимки)

  • барикадира-
  • мъж-
  • стрелбище-
  • стрелец-
  • петър коджейков-
  • драмата-
  • приключи

Полицията успя да го изведе от дома му

Приключи драмата с Петър Коджейков (Снимки) - 1
Петър Коджейков беше изнесен на носилка от дома му и откаран в болница, Снимки: БТА

Приключи драмата с барикадиралия се в дома си въоръжен Петър Коджейков, съобщиха от МВР.

Преговорите с него, след като той стреля по дъщеря си с незаконното си оръжие, продължиха над 24 часа. Все пак, полицията успя да го изведе от апартамента му на улица „Орехова гора“ в столичния квартал "Стрелбище", минути преди 15 часа.

Преди униформените да могат да му сложат белезници, Коджейков е произвел 3 изстрела. За щастие няма пострадали.

Приключи драмата с Петър Коджейков (Снимки)

Причината нервите на бившият полицай да не издържат е спор за собственост върху мазетата на кооперацията.

От полицията съобщиха още, че по време на барикадата, няколко души от най-близкото му обкръжение са се опитали да говорят с него по телефона, но той е бил неадекватен. Все пак, бившият полицай се огъва пред гласа на Ирина Христова, на която е кум.

„Казах му, че всичко е наред. Че всички го обичаме, че искам да го видя. И той тогава каза “да”. Когато му казах: “Идвам при теб, ще хвърлиш ли пистолета?”, той се разплака и каза “Иринка, това е въпрос на чест, няма спасение за мен”, разказа Ирина Христова.

„Тъпите мазета - някаква собственост, с която, ако той беше добре, нямаше да се занимава”, каза Ирина Христова. Според нея агресията е чужда за 69-годишният мъж. Потвърждават го и неговите най-добри приятели в квартала, които още не доумяват как се е стигнало до всичко това.

Проверка показва, че Петър Коджейков не се води на психиатричен отчет. Тепърва предстои да се направи експертиза, която да установи дали той е бил невменяем. В момента, бившият полицай и съпругата му са настанени в болница.

Приключи драмата с Петър Коджейков (Снимки)

Факти.бг припомня, че вчера следобед, мъжът се барикадира в дома си, след като след скандал с дъщеря си - Гергана Коджейкова, стреля два пъти по нея. За щастие куршумите не засегнаха жената и тя успя да избяга и да подаде сигнал на 112. В апартамента, заедно с мъжа, беше останала само съпругата му, която е обездвижена.

Районът веднага беше отцепен от полицията, на място бяха изпратени пожарна и няколко линейки.

От МВР поясниха, че опасност за хората в блока няма и затова те не бяха евакуирани. Снощи пристигнаха и тежко въоръжени полицаи от спецзвеното Кобра.

Приключи драмата с Петър Коджейков (Снимки)

От полицията уточниха, че Коджейков не е психично болен, а с крехки нерви и в нестабилно психично състояние.

Операцията на МВР пред дома на бившият полицай продължи през цялата нощ. Психолози разговаряха с него, но така не успяха да го убедят да се предаде.

От полицията съобщиха, че малко след 8 часа тази сутрин, служители на МВР все пак са успели да влязат в дома му. Той обаче открива стрелба по един от тях. За щастие, отново нямаше пострадали.

Приключи драмата с Петър Коджейков (Снимки)

„В хода на преговорите мъжът, който се барикадира в дома си, използва оръжие срещу служител на МВР, което направи нещата по-сериозни. Имаме вече явна агресия. За радост, няма пострадал служител”, заяви директорът на СДВР Младен Маринов.

„Ситуацията се усложнява и от наличието на съпругата на този човек, която е трудноподвижна и е на легло. Към момента няма агресия към нея, но трябва да предприемем всички мерки, за да не допуснем тя да стане жертва”, каза още Младен Маринов.

Психолози от Института на МВР продължиха да преговарят с Коджейков.

Приключи драмата с Петър Коджейков (Снимки)

„Текат активни преговори с мъжа, който е на 69 години. Той е бивш служител на МВР, имал е законно притежавано оръжие, но го е предал през 2006 година и към момента не притежава законно оръжие”, разказа и главният секретар на МВР Георги Костов.

„Безспорно установихме обаче, че той има най-малко един незаконно притежаван пистолет. През цялата нощ той се движеше с пистолета в жилището. Труден е за комуникация и определено има психически проблеми”, подчерта Костов.

Малко по-късно екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма нахлуха в едната част на жилището на бившият полицай.

Приключи драмата с Петър Коджейков (Снимки)

Баретите влязоха с помощта на стълба, през терасата на апартамента, в стаята, където се намира неподвижната съпруга на мъжа. Жената на Коджейков беше изведена от апартамента без негово знание и качена в линейка. Стана ясно, че мъжът сам се е грижил за болната си съпруга.

Приключи драмата с Петър Коджейков (Снимки)

Разговорите с бившият полицай продължиха.

"Преговорите с мъжа продължават, тъй като, идеята е да се запази и неговият живот", заяви тогава главният секретар на МВР Георги Костов.

Въпреки това Коджейков отказваше да се предаде доброволно на полицията. Към 15 часа днес, все пак полицията успя да го обезвреди и той беше изнесен на носилка от дома му и откаран в болница.

Приключи драмата с Петър Коджейков (Снимки)

За Петър Коджейков стана ясно, че е бивш началник на 4-то районно управление в София. Бил е на много висок пост в милицията и е уволнен през 1991 г. от Богомил Бонев. Бившият шеф на НСО ген. Тодор Коджейков е негов племенник.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Естребовски

    3 3 Отговор
    Сульо-пульо и фатмак с оръжие.Защо бре,много ли са умни ченгетата?
  • 2 onq s konq

    3 3 Отговор
    Това че човекът се е "барикадирал" В СОБСТВЕНИЯ СИ ДОМ са пълни глупости.Единственото оплакване в полицията е това на дъщеря му за "опит за убийство",което може да бъде както "преднамерено",така и "непреднамерено"/по непредпазливост/.Преди всичко обаче това трябва да се докаже "по безспорен начин",защото нещата опират до "нейната дума срещу неговата дума". Притежанието на нерегистрирано оръжие също е престъпление по смисъла на закона,но...то трябва да бъде преди всичко НАМЕРЕНО И ИЗВЗЕТО.Възниква обаче въпросът КАКВО ПРАВИ ДЪЩЕРЯ МУ В ЛИЧНОТО ЖИЛИЩЕ НА "СТРЕЛЕЦА",защото безспорно е пълнолетна и представлява "отделно семейство" т.е. следва да докаже ДАЛИ БАЩАТА НЕ Е БИЛ ОБЕКТ НА НАПАДЕНИЕ ОТ НЕЙНА СТРАНА и стрелбата да е С ЦЕЛ "ОТБРАТА".При това с "предупредителни изстрели"!!!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 ГОСТ

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Абе кон Туй де си ги писал с главни букви сам ли го измисли или цяла бригада го мислихте.Вярно каква ли работа има пълнолетната дъщеря в дома на 70 годишния си баща и ОБЕЗДВИЖЕНАТА си майка.
    за оръжието смятам въобще да не те коментирам.живееш в правова държава първо изпълняваш разпорежданията на полицията(дори и не основателни) после ако искаш се жалваш.

    Коментиран от #4

  • 4 tost

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГОСТ":

    Според мен Кончо вихрогончо първо се напушва с марихуана и после започва да пише „бълвочи“ ;)
  • 5 Коко

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Пълни глупости си ти.
    Пропуснал си само да опишеш в бързината стрелбата на невинния фатмак по полицията. В една нормална държава още след първия изстрел по полицията щяха да му пръснат черепа със снайпер при самоотбрана..

    Коментиран от #8

  • 6 onq s konq

    0 2 Отговор
    Ми стрелял е по полицаите понеже са го нервирали-какво лошо и противозаконно има тука не разбирам!
  • 7 триста итридесети

    1 0 Отговор
    Според мене едвам се е спасил фатмака от дъщеря си; с години го е тероризирала; и тя и жена му; в съюз са били; най-вероятно и не му е дъщеря; и полицаите са тях ...
  • 8 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Коко":

    Да-"пропуснал" съм го тоя факт че е стрелял по полицаите...както твърдиш.А ТИ ОТКЪДЕ СИ СИГУРЕН ЧЕ ТОЧНО ТОЙ Е СТРЕЛЯЛ,А НЕ СЪПРУГАТА МУ?За да защити мъжа си,неподозирайки че това са полицаи,а не бандити!Полицаите ли ще го докажат това?Е не става,защото са "заинтересована страна" по случая и показанията им са пристрастни.
  • 9 гост

    1 1 Отговор
    Жена му е на легло,глупак!

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    На легло била-ми може да е станала да гръмне 2-3 пъти и пак да си е легнала!Ти да не си бил там?

    Коментиран от #11, #12

  • 11 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Хахахаха!ЙЕССС,АДАШ-ти ги напраи да умиргат:)

    Коментиран от #15

  • 12 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Главният секретар каза по телевизията,че жена му е обездвижена на легло! :)
  • 13 Mангaлян

    1 0 Отговор
    Факти.бг припомня, че по-рано днес, мъжът, който е бивш полицай от 4-то районно управление в София откри стрелба срещу полицаите-бандити/нахлули в дома му със стълба/, което направи ситуацията още по-сериозна.
    Анджи,кЪртиш миФки,мацкаа !

    Коментиран от #14, #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Румен Янев

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Човече имаш раздвоение на личността явно ( шизофрения ) !!! Хората са изперкали тотално а ти се забавляваш!!! Да гърмиш по полицаи е престъпление от висш характер!!!Не че ги защитавам нашите МИЛИЦИОНЕРИ но все пак има закони които ако се нарушават следва анархия....а тя никому не е нужна!!!
  • 16 селянин

    2 1 Отговор
    Време е да разрешат свободната продажба на оръжие........
  • 17 onq s konq

    0 2 Отговор
    Баретите са влезли с помощта на стълба, през терасата а тоя се е скрил в банята и им вика да не нахалстват щото ше се удави под душа!Знае че го искат жив и ги шашка!
  • 18 КОКИЧАН

    2 0 Отговор
    Дано не изпратят СОБТ,че тоя ще ги изтрепе,като кучета.То и без това някъв луд утрепа най-добрия СОБТ,представям си другите какви са смотляци и палячовци.Изобщо тия служби са само на хранилка от народа,ходят уж правят нещо,лежат тъпеят и си взимат само заплатите,а всъщност от тях нищо не става,но те са със самочувствие на богове,все едно могат да си правят всичко,да бият,да тормозят, но в крайна сметка са едни прости хорица с ограничено мислене.То и да си тъп е основен критери,за да си в системата.
  • 19 1111

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Mангaлян":

    Мангалян, купи си очила брат.
  • 20 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    ТОЯ С КОНЯ...ЯКО ГО СЪРБИ "ГЛЪВЪТЪ", ОТВЪТРЕ И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЧЕШЕ

    Коментиран от #24

  • 21 Mангaлян

    0 0 Отговор
    :) , 1111...
  • 22 ЙО99

    0 0 Отговор
    ПОЛИЦИЯТА ЗАЛОВИ МИЛИЦИОНЕР
  • 23 Чопър

    0 0 Отговор
    Тодор Коджейков ли беше началникът който се изложи с банално заспалата охрана на Доган.
  • 24 хХх

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "TODOR STOYANOV":

    Това беше добро. Сърбеж по русенски :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове