Last news in Fakti

4 Юни, 2016 10:33 4 016 2

Майката на нахапаната Никол: Ще съдя яслата, детето не иска да спи

  • дете-
  • нахапа-
  • майка-
  • съди-
  • ясла

Отговорните за инцидента ще бъдат наказани, заяви директорката на яслата Стефанка Балева

Майката на нахапаната Никол: Ще съдя яслата, детето не иска да спи - 1
Снимка: bTV

Малката Никол, която беше нахапана в детската ясла, не иска да спи, нервна е и изплашена. Майката на пострадалото дете Мария Маркова описа по bTV състоянието й два дни след инцидента и посочи, че смята да съди детската градина, допуснала това да се случи. Детското заведение, което Никол е посещавала, е 8-о ОДЗ „Таврия” в столичния квартал „Борово”.

По думите й лекарят, прегледал Никол, не е успял да посочи причина за някои от нараняванията й. „На лицето й обаче, устата и под окото не можа да каже от какво е. Смята, че е влачена. Бита е със сигурност, но не мога да кажа от кого. Дали е от дете, дали има и възрастен, нямам представа”, споделя майката. Според лелята на Никол Галина, дете на възраст 2-3 годинки не би могло да бие и удря толкова жестоко, за да оставя рани и синини.

Лелята споделя и възмущението си от отношението на персонала на градината в часовете след случката. По думите й възпитателките са се държали нагло, не са обяснили адекватно какво според тях е станало. „Не съм виждала по-нагло поведение. Когато попитах госпожите какво е това на лицето, те казаха, че може да е била щипана. За раната на устната тя каза, че може да са я целували и после хапали”. Непосредствено след случката от яслата са обяснили, че няма нужда майката да идва по-рано и детето било спокойно. „За мен детето имаше нужда и от мен и от лекарска помощ. Попитах как могат да я държат цял ден в това състояние, това не е лек инцидент”, коментира тя.

Пострадалата Никол ще бъде у дома поне три месеца, а след това ще бъде преместена в друго детско заведение. Междувременно семейството ще търси правата си по съдебен път.

Майката обвинява само и единствено персонала, тъй като дори и да имало по-буйни деца тяхно задължение е да ги спрат, а не да ги оставят сами.

Според последната информация други две медицински сестри от яслата ще бъдат уволнени след шокиращия инцидент. Преди ден една от сестрите, които е трябвало данаблюдават децата, подаде оставка.

Отговорните за инцидента с малката Никол ще бъдат наказани, заяви по Нова телевизия Стефанка Балева, директор на 8 ОДЗ в столичния квартал „Борово”. 

„Това се е случило, имало е време да се случи. Такова нещо за първи път се случва и в моята практика, и в тяхната практика”, заяви Стефанка Балева. 

Тя коментира, че каквито и обяснения да се дават за случая, фактът е факт и служителките, които е трябвало да гледат децата, ще бъдат уволнени. 

„Засега двама ще бъдат уволнени, изчаквам да се анализира и поведението на помощник възпитателя”, заяви Стефанка Балева. 

Директорката обясни също, че е разбрала за инцидента от медиите 24 часа по-късно. 

„Това е недопустимо, престъпно поведение. Знаят много добре, че са длъжни да ме информират”, заяви Балева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бургас

    0 0 Отговор
    Директорът какъв директор е щом е разбрала двадесет и четири часа по-късно. За златен скункс и уволнение е и тя!
  • 2 Хараламби

    0 0 Отговор
    Детето явно е бито от персонала. Това са 2-3 годишни деца, които не могат да се бият така и с такива рани. Дори животните не го правят.
    Сега трябва родителите на детето да хванат медицинската сестра, да и избият зъбите и да кажат, че сигурно дете я е ухапало...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове