Last news in Fakti

6 Юни, 2016 06:30 16 767 7

Уволниха катаджия за лежане

  • уволниха-
  • катаджия-
  • лежане

Преглед на печата

Уволниха катаджия за лежане - 1
Снимка: Архив

Младши автоконтрольор от Пътна полиция към ОД на МВР-Шумен Н. С. Н. бил уволнен, след като записи от камери в патрулката показали, че той лежи на задната седалка и не уплътнява работното си време, пише в. "Труд". Униформеният, който има 15 г. стаж в системата, е атакувал заповедта за уволнението, но административният съд в Шумен я потвърдил. От съдебното решение става ясно, че катаджията е бил засечен да отмаря на задната седалка в колата няколко пъти - веднъж бил хванат от 3,13 до 7,07 ч, а на 14 октомври м.г. от 2,35 до 3:23 ч. Запис показал, че близо час и половина той стоял на предната седалка с нахлупена над очите фуражка. Друго от провиненията му е, че пушил в полицейската кола. Катаджията заявил, че МВР го заснело без негово съгласие. Той ще обжалва наказанието си пред Върховния административен съд.

Привикват жената на полицая с убитите родители, повдигат й обвинение

Съпругата на пловдивския полицай Венцеслав Караджов - Каля, е призована от прокуратурата на 8 юни, за да ѝ бъде повдигнато обвинение. Това съобщи пред в. “24 часа” адвокат Зоя Тошкова, защитник на ченгето. Тя все още няма информация за какво Караджова ще бъде привлечена към наказателна отговорност. Най-вероятно за съучастие в убийството на Цветан и Божура Караджови, за което синът им Венцеслав вече е обвинен. В събота окръжният съд в Пловдив реши той да остане постоянно в ареста. Прокурор Стефани Черешарова посочи, че на 15 май вечерта, когато са били застреляни пенсионерите, Каля е ходила в имота им на ул. “София” 68-А. В 19 ч. камера на съседна счетоводна кантора я е заснела да влиза в двора с кола. Според прокуратурата съпругът ѝ също е бил в колата, но се криел в задния ѝ отсек.

Бисери 2016: Левски написал Кървавото писмо

Историческото Кърваво писмо за обявяването на Априлското въстание е написано от Васил Левски, а не от Тодор Каблешков. Така поне твърди русенски кандидат-гимназист в изпитната си работа по български език, пише в. "Монитор". Почти всеки учител в Русе пази в архива си бисери от изпити. Учениците не остават по-назад и си правят колекция от даскалски изцепки, които споделят в затворените фейсбук групи на класа. Покрай коментарите нерядко се ражда и прякорът на самия учител. Култов е преразказът на съдържанието на „Тютюн” на Димитър Димов, направен преди години от русенска ученичка. Тя пише: „Отново имаме двама младежи – Борис и Ирина, които са готови на всичко, за да постигнат целите си. Борис затрива любовта си заради парите. Той от самото начало започва да играе нечестно, постига всичко, но не е щастлив. Ирина започва да се бори по честен път – учи, но животът е суров и тя се предава. Става метреса на различни богаташи заради пари. Лепи се на тях като кърлеж и смуче колкото може. Накрая всички умират.”

Карадайъ иска нова формула на властта

Властта е в криза, липсват стабилност и сигурност. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Добрич на заседание на Областния съвет на партията, цитиран от в. "Стандарт". "Тази криза и нестабилност се опитват да прикриват чрез езика на омразата, което е много опасно. От тази гледна точка такава формула на управление трябва да бъде коригирана. Страната има нужда от стабилност и сигурност, а за да ги има - не може без ДПС", каза председателят на ДПС. Той добави, че езикът на омразата струи и от трибуната на НС, което не се било случвало за последните 26 години. За пореден път Карадайъ заяви, че партията е готова за избори. И добави: "Към настоящия момент можем да кажем, че ДПС ще определи кой ще е президентът на България". Той отказа да коментира дали ДПС ще се яви само на предстоящия президентски вот и кого биха подкрепили. Лидерът на ДПС определи проектозакона срещу бурките като пореден повод за внушаване на омраза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 егати държавата

    1 0 Отговор
    Поспаланкото щял да съди държавата, че го заснело как не си върши работата. Това е другата крайност в отношенията работодател/работник, защото пък други ако си вършат работата и дори правят нещо повече, най-много да го поздравят служебно по мейла. А пък нищо чудно и да успее, щото като знаем колко са мъдри българските съдий, .....
  • 2 М Димитрова

    0 0 Отговор
    Предложения:
    1/ В новите предложения за МВР и облагите на служителите може да се включи и оборудване на патрулките със спални чували.
    2/ Вместо да търсят кандидат за президент от ДъПъСъ предлагам да издигнат самия Карадайъ- "начетен, грамотен , учен, представителен, с дар слово......и с още много екстри"
  • 3 яко бой

    1 0 Отговор
    Ама те тия си спят не само в колите, как иначе се става 200 кила свиня.
    В управлението се редуват 30 дремят 2-ма работят да замажат положението
  • 4 Morgoth

    2 0 Отговор
    Ей, на да видят и те какво ни е на нас когато някой ни снима скришно от храстите!
  • 5 КММММ

    0 0 Отговор
    БРЕЙ ВИЕ КОИТО ОПЛЮВАТЕ ЧЕНГЕТО МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ КАКВИ СТЕ
  • 6 Кофата

    0 0 Отговор
    Ми учителите вместо да пазят бисерите на учениците си би трябвало да се срамуват ,че не са успели да ги научат на нищо!Голяма част от учителите гледат само часовника да минат тези 45 минути и да стане време да си ходят.Защото реално на всякъде по света учителите не преподават на учениците а разговарят с тях по начин който предразполагат ученика да запази максимум знания и да разбере по лесно урока и най,вече да се научи да мисли сам а не като нашите зомбита!
  • 7 митака

    0 0 Отговор
    Ами благороден е КАТ-аджията,ако не спи,то той трябва да прави мръсотия на водачите-кой карал без застраховка,кой бил употребил алкохол,.Ето каква е системата-ако не си боклук,те уволняват :(
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове