9 Октомври, 2011 18:08 1 004 0

Плевнелиев: България няма да е троянския кон на Русия

  • герб-
  • русия-
  • избори 2011
Плевнелиев: България няма да е троянския кон на Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Енергийните проекти не могат да се случат на всяка цена и то само защото са руски. Един проект може да се реализира единствено, след като се извадят цифрите на масата и се направи пълна обосновка на неговия смисъл. Такъв различен подход ще бъде приложен занапред, заяви кандидатът за президент на ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев, който разговаря с представители на чуждестранните медии, акредитирани в България.
Страната ни няма да бъде троянския кон на Русия, тя ще бъде вратата на Русия към Европа и на Европа към Русия, стана ясно от думите на Плевнелиев, съобщават от ГЕРБ.

На въпрос на ИТАР –ТАСС Росен Плевнелиев отговори, че в интерес на двете държави е да седнат и да преценят какъв е смисъла и ползата от всеки един енергиен проект и по какъв начин в тяхната реализация е защитен интереса на България и Русия.

Кандидатът за президент на ГЕРБ подчерта, че отношенията ни с Русия не се ограничават само с енергийни проекти и Голям шлем, а двете държави ги свързват добри приятелски и икономически връзки за подобряването, на които Росен Плевнелиев увери, че ще работи и никога няма да води антируска политика.

Енергийната тема е с много по-широк обхват, тъй като в нея влизат енергийна сигурност и независимост, енергийна ефективност, либерализиция на енергийните пазари, посочи Росен Плевнелиев. По тази причина той заяви намерението си активно да съдейства за изграждането на газовите връзки с Турция и Гърция до 2013г., а до 2014 г. със Сърбия и Румъния. Чрез тях страната ни да бъде независима по отношение количествата природен газ, така че никой повече да не може да остави България на студено както се случи през 2008 г., коментира още кандидатът за президент. Росен Плевнелиев застава твърдо зад създаването на мащабна програма за саниране на жилищните сгради, чрез която градовете ще станат по-красиви, сметките на домакинствата ще намалеят почти наполовина, а цените на имотите им ще се повишат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА