Last news in Fakti

7 Октомври, 2011 11:28 811 0

ГЕРБ: „Комерсант” си измисля за Плевнелиев

  • плевнелиев-
  • комерсант-
  • герб
ГЕРБ: „Комерсант” си измисля за Плевнелиев - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка с публикация във в-к "Комерсант", подготвена от кореспондента на медията в България Николай Марченко, категорично изразяваме своето възмушение от непрофесионалния подход на журналиста. Това се казва в прессъобщение на щаба на Росен Плевнелиев.

В материала си г-н Николай Марченко е публикувал абсолютни измислици, които си е позволил да припише като изказвания на Росен Плевнелиев. В интерес на правото на информираност, както на българските граждани, така и на всички, които проявяват интерес към темата, сме принудени да заявим категорично, че подобни позиции, никога и по никакъв повод не са били правени от г-н Плевнелиев, а публикуваната информация от в-к "Комерсант" е абсолютна измислица.

Националният предизборен щаб на Росен Плевнелиев следи политиката на вестник "Комерсант". Прави впечатление, че изданието публикува периодично поредици от статии, коментари и изказвания на Росен Плевнелиев, макар че до момента нито веднъж никой представител от "Комерсант", не е потърсил г-н Плевнелиев за интервю или мнение.

В заключение, бихме искали да напомним, че позицията на Росен Плевнелиев по отношение на руските енергийни проекти, е много ясна и е заявявана нееднократно в редица интервюта през последните две години.

По тази причина настояваме в-к "Комерсант" да публикува нашето опровержение по темата, което да изясни категоричните позиции на Росен Плевнелиев по енергийните проекти.

Настояваме също и всички български медии, които волно или неволно, препечатаха едно към едно, невярната статия на в-к "Комерсант", спазвайки Етичния кодекс на българските медии, да публикуват нашето опровержение, заключават от щаба на кандидат президента на ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА