Last news in Fakti

10 Октомври, 2011 13:05 1 029 0

Борисов отказва наградата на Съюза на художниците

  • борисов-
  • рисува-
  • награда
Борисов отказва наградата на Съюза на художниците - 1
Снимка: БГНЕС

Дали нещо по–сериозно може да ме питате. Така министър председателят Бойко Борисов отговори на въпроса колко картини има.

По–рано днес обаче съвсем сериозно министърът на културата Вежди Рашидов каза, че е виждал премиерът да рисува хубави скици, особено на заседанията на Министерски съвет. След настоятелните питания на репортерите колко са все пак картините на премиера, той се измъкна с отговора: "Не съм ги броил". Борисов отказа обаче да отговори на въпроса дали ще направи изложба на скиците си, за да могат да ги видят всички.

"Нито някой е поставял въпроса, нито някой... не знам кой го измисли тоя скандал нито един плакет на мене ще ми предаде, каквото и да е било, затова го върнах да го дадат на този, който считат, че по – им е важен", посочи още министър - председателят. Премиерът бе попитан защо върна наградата на Съюза на българските художници, а той попита риторично: "Това награда ли е!?".

След кратък коментар на журналистите, че все пак е признание, българският министър-председател се съгласи и отговори: "Аз признанието го приех, това, че от 20 години са лъгали и художниците нямаха сграда", каза още той. Борисов припомни, че според съдебното решение художниците е трябвало да бъдат изгонени от "Шипка" 6, което щяло да доведе до нови стачки, а вместо да имат сграда. Министър – председателят посочи още, че сградата, дадена на университета се ремонтира, а за галерията на "Шипка" 6 ще предложи на мобилна компания догодина. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА