Last news in Fakti

13 Октомври, 2011 08:12 789 0

Барозу пристига у нас

  • барозу-
  • енп-
  • софия

Върхът на Европейската народна партия се събира в София

Барозу пристига у нас - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне днес  председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, който пристига на двудневно посещение у нас за заседание на Европейската народна партия /ЕНП/ в София.

След разговора „на четири очи” в кабинета на министър-председателя двамата ще направят изявления в Гранитна зала на Министерски съвет около 19,00 ч. 

Жозе Мануел Барозу пристига у нас България, за да вземе участие в изнесеното заседание на Бюрото на Групата на Европейската народна партия, което ще се проведе на 13 и 14 октомври в София. Темата на форума е "Повече и по-добра Европа е отговорът за устойчив и приобщаващ растеж". В него ще участва и председателят на Европейския парламент Йежи Бузек.

От българска страна участие в заседанието ще вземат премиерът и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, вицепремиерът и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, кандидатът за президент Росен Плевнелиев.

Ще участват още председателят на Групата на ЕНП в Европарламента Жозеф Дол, еврокомисарят за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева, европейският комисар по регионалната политика Йоханес Хан и еврокомисарят по бюджет и финансово планиране Януш Левандовски, както и 23-ма европейски депутати от ЕНП от 11 страни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА