Last news in Fakti

14 Октомври, 2011 11:47 830 0

Борисов: По-важни са пътищата, а не 10-15 лв. към пенсиите

  • борисов-
  • енп

Ако не се възползваме от еврофондовете, нищо добро не ни очаква, смята премиерът

Борисов: По-важни са пътищата, а не 10-15 лв. към пенсиите - 1
Снимка: БГНЕС

България има прогнозируема политика, вътрешна сигурност, ангажимент към европейската кауза. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Политическото бюро на Групата на ЕНП.

Борисов изрази надежда да бъдат съкратени сроковете за България при изплащането на средствата от еврофондовете. Той отбеляза, че България се справи с кризата, като запази най-ниските данъци в ЕС. България не иска друга помощ от ЕС, освен средствата по еврофондовете.

Ако ние като нация не се възползваме от еврофондовете, нищо добро не ни очаква, допълни премиерът и за пореден път отбеляза, че на страната ни са й необходими много средства само за съфинансиране на европейските проекти. "Другият вариант е да увеличим с по 10-15 лв. пенсиите и пак да живеем в застой, мрак и младите хора да се избиват по тесните пътища на България", каза Борисов.

Премиерът за пореден път отбеляза, че България има на 100 % изпълнени критерии за Шенген, европейските граждани спят спокойно, защото европейската граница се пази по най-добрия начин.

Премиерът Бойко Борисов отказа да говори с журналистите, които го чакаха да излезе от залата, в която се провежда първата сесия от заседанието на бюрото на ЕНП. "Разбрали сме се. Това няма да го правите, защото никога няма да се спра. Не сте по-хитри от мен. Ще дойдете, ще питате и аз ще ви кажа в колко часа и къде, а сега да застанете на входа, когато имаме гости и искам да говоря с тях - няма да стане просто", обърна се Борисов към репортерите, предаде БГНЕС.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА