13 Октомври, 2011 16:57 1 416 0

Музикалният център „Борис Христов” стана музей

  • музикален център-
  • баланс-
  • борис христов-
  • музей

Правителството преобразува Музикалния център „Борис Христов” в музей.

Музей „Борис Христов” – София ще има статут на държавен културен институт, второстепенен разпоредител към министъра на културата, който ще утвърждава неговия бюджет, съобщават от правителствената пресслужба.

Предметът му на дейност е издирване, изучаване, опазване и представяне на културни ценности, свързани с живота и творчеството на Борис Христов; поддържане на библиотечен фонд с литературни произведения, нотен материал и звуконосители с изпълнения на големия ни оперен певец. Музеят може да извършва допълнителни дейности, включително и стопански, когато са свързани с основната му дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА