Last news in Fakti

24 Август, 2016 12:48 1 946 28

Американски изтребители ще охраняват въздушното ни пространство

  • ненчев-
  • американски-
  • изтребители-
  • охраняват-
  • въздушното-
  • пространство

Мисията е мирновременна, по инициатива на НАТО, заяви Ненчев

Американски изтребители ще охраняват въздушното ни пространство - 1
Снимка: БТА

Два американски изтребителя ще извършват охрана на българското въздушно пространство от 9 до 16 септември, съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев.

„Още веднъж искам да спомена, че ние не сме обезпокоени от това, че България не е в състояние сама да изпълнява мисията по охрана на въздушното ни пространство. Държа дебело да подчертая това. Мисията е мирновременна, по инициатива на НАТО. Ние изпълняваме своите ангажименти и задължения“, обясни той.

По думите му разходите за едноседмичната мисия ще бъдат поети от САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антика

    1 0 Отговор
    "... Още веднъж искам да спомена, че ние не сме обезпокоени от това, че България не е в състояние сама да изпълнява мисията по охрана на въздушното ни пространство...." И това го казва Министър на отбраната на България? Военни? Ченгета? жив резил сте, без майтап. като ви гледам и се хиля, ама се хиля, че чак сълзи ми потекоха от смях. Но не зая, защо ми горчи и не ми е смешно. Честито ви лапкане на заплатки! Не, че ми е работа, не съм военен, нито полицай, но вие мозъци имате ли да мислите е въпроса? Министъра ви не е обезпокоен, че друг пази въздушното ни пространство? Знаете ли какво означава това? Че вие не сте в състояние да опазите даже едно въздушно пространство или поне да летите, за да замажите очите, че има охрана. А това означава, че 38 000 военни, 58000 ченгета според статистиката в прессата, сте гола вода. Аз не съм някакъв експерт, хич ме няма в тия неща, но за мен това е показателно, каква безполезна държавна администрация и останалот има тук. Да не можене да намерите 2-4 самолета, за да летите и да замазвате очите поне, че пазите небето ни? РЕЗИЛ! Аз ако съм военен, ще занеса една щайга краставици в министерството при Ненчев и ще му кажа - Байно, на краставичари краставици продаваш! НАТО може и да ни опази небего от нечии самолети, но вие какъв праз дирите в армията като не можете ни опази от гавази като Ненчев и останалите ни гробокопачи? Цели десетилетия ни съсипват и вие още не можете ни опази? ЧЕСТИТО! "ГРАДИМ БЪЛГАРИЯ! ВРЕМЕ Е! С ....политиците сме по-силни! ...." Просто не мога дас пра да се хиля...но своята тъпотия, че си въобразявах, че има и един нормален военен генерал останал тук? А явно няма. Щом такива като Ненчев са ви началниците,жив резил сте си, ако ще и Рамбомци да сте. без майтап. Не зная защо, но не мога да спра да се хиля, а не ми е до смях. Добре, че Аспарух нямаше охрана като вас, че нямаше да я има и българия от 1300 години насам. Не, че не е от поне пет пъти по толкова създадена, но говорим за чевствувания, където се пъчите с медали. Даже и генерала на авиацията ви напусна, явно и самолети няма вече...
  • 2 антика

    1 0 Отговор
    Българи, да спрем да плащаме данъци на тази държава! Ние сме българи, ние сме потомците на Омуртаг, Кубрат, Тервел и на милиони знайни и незнайни българи, но хора, не мекотели като тоя на снимката. да спрем да плащаме данъци на тая ддържава, и на военни и на ченгета - тия за чеп не стават освен за да лапат парици май! Един като Ненчев не могат арестувоа и опандизи, а такива са всичките ни министри от поне 27 години насам? И тия ще ни опазели? Аз вече съвсем не вярвам на военни и ченгета честно. Тия не могат ни опази от Ненчев, щели да ни опазатя от армия? Пълен абсурд! И имаме Тенерален щаб на БА? И тия лапат заплати, бонуси пенсии там? И то тлъстички? И един не се намери да арестува тоя тулуп, дето не се притеснявал, че нямаме и самолети и охрана? ХА-ХА-ХА....

    Коментиран от #4

  • 3 TOMA POR KULO

    1 0 Отговор
    TOVA KOETO E NAPRAVIL MINISTARA E SRAM I POZOR ZA NA6ATA DARJAVA V SLU4AQ I NA6ATA AVIA4IQ TO ZATOVA A I ZA DRUGI RABOTI NAPUSNA GENERAL RADEV
  • 4 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "антика":

    Ако си се наприказвал за Тервел,Омуртаг и други бивши управляващи,чуй какво ще ти кажа:ПОЛОВИНАТА БЮДЖЕТ НА БГ ОТИВА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ПЕНСИОННИЯ ФОНД.ЦЯЛА АРМИЯ ОТ БЕЗРАБОТНИ/ЦИГАНИ,ПОЛУБЕЛИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ЦВЕТОВЕ ОТ ЦЯЛАТА ПАЛИТРА НА ДЪГАТА ЧАКАТ НА "СОЦИАЛА",Т.Е. НА ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА.СЪЩИТЕ ТИЯ ХОРА ЧАКАТ И НА ПОМОЩИ ЗА ПАРНО,ТОК И ДЪРВА.МВР И БНА СЕ ИЗДЪРЖАТ ОТ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА,А БЕЗ ТЯХ НЯМА ДЪРЖАВА.ИЗБОРИ /ВЕЧЕ И РЕФЕРЕНДУМИ/ СЕ ПРАВЯТ С ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА.ЗАЕМИ НА БГ СЕ ИЗПЛАЩАТ ОТ ХАЗНАТА.ПЪТИЩА,МАГИСТРАЛИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ЕКСТРИ СЕ СТРОЯТ СЪС ЕВРОФОНДОВЕ,НО ДОФИНАНСИРАНИ ОТ ХАЗНАТА.И питам те аз-ОТКЪДЕ МИСЛИШ ЧЕ СЕ ПЪЛНИ ТАЯ ХАЗНА,ОСВЕН ОТ ДАНЪЦИТЕ?И НЕ ТИ ЛИ ИДВА НА УМ ЧЕ ЗА ТИЯ ТИ ПРИЗИВИ ДА НЕ СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ВСИЧКИ ТИЯ ИЗРЕДЕНИ ОТ МЕН ПРИСЛОЙКИ НА ОБЩЕСТВОТО ЩЕ ТЕ РАЗКЪСАТ НА ПАРЧЕТА?...Освен ако не извадиш ти лично пари от спестовната си книжка и не платиш масрафа!
  • 5 123456789

    1 0 Отговор
    „Още веднъж искам да спомена, че ние не сме обезпокоени от това, че България не е в състояние сама да изпълнява мисията по охрана на въздушното ни пространство. Държа дебело да подчертая това".

    Какъв министър си ти бе - пощаджиите на село са с по-голям авторитет и респект от теб! Смешник!
  • 6 антика

    0 0 Отговор
    Ами да ме разкъсат! И без това ми се гади че изобщо ги има, описаните от теб. За никаква полза не стават. Не визирам всеки индивидуално, сигурно има и някой свестен, но като прослойки като цяло никаква полза от тях. военните пазели границата и МВР? Как след като всеки ден намират стотици неизвестни пришълци имигранти по цялата страна бе? как? като си клатят топките нейде по полето ли? Аз обаче съм вече щастлив, тия и за чеп полза не стават, значи вече спокойно може морално да отпиша тая държава и за пръв път да се откъсна виртуално от идеята, че ние сме едно! А това ми тежи дгги години - да се чувствуваш свързан с такива, дето те прецакват. Много ми тежеше, а сега се хиля и ми е леко. Защото тия наистина освен да паразитират за друго не стават. Наистина е така - та погледни какво става? Един министър, тоя им е началник и какво говори? Не били обезпокоени....? А за какво са военни, ако не да се обеззпокояват дали са в състояние да ни защитят и себе си и нас като като хора и държава? Ми тия за чеп не стават ве! Ама се хиля казвам ти и направо ми е весело, колкото и трагично да е всичко това. Разбрах, какво говедо съм, дето съм се чувствувал един от тоя народ, а тия за чеп не стават бе? И сега сякаш са смъкнали планина товар от мен-. Леко ми е и се хиля. А не ми е смешно? Колкото за описаното от теб - да военни убиха мой роднина - аз не обвинявам всички естественно, но генерали учавствуваха и в прикриването на случаяТака, че са ми ясни какъв е морала на повечето от тия. Наистина стават само да трепят невинни и да лапат пари - за това, което са създадени хич ги няма, честно. И ние е обида бе! Та виж началника им какви ги плещи? И тия му козируват и изпълняват заповедите му? Абе за чеп не стават бе! Не се притеснявай за мен, аз ще си замина рано или късно далеч. Но се притеснявай за тия - за чеп не стават!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 антика

    1 0 Отговор
    Господин, яздачо или жокеййо, не зная какъв кон водиш, но аз съм в изумление. Цялата ни БА, цялата ни паразитна ченгеджийница, ДАНС, Генерален щаб на Супопътно командуване, Военноморски сили и останалите агенции под път и над път тука да не могат да арестуват един продажен министър и мафията им? Тия са не жалки, тия са безпрецедентно жалки! Казвам го, с огромно уважение към военната професия. Но как да ги уважаваш бе, човек? Ми тия за чеп не стават бе! А, стават да лапат заплати, бонуси, да наритват неудобните на мафиоти на постове и олигарси и да си върви стажчето .... Затова имат отличен! Аз не ссъм от значение, но ме смаяха бе? тия не могат да сритат един враг министър и му козируват? Знаеш ли, седя и се хиля ама не мога да спра. А аз пет пъти питах за работа като военен. Но съм над 32 години и не ме взеха. И добре, че не ме взеха, вероятно и в поделенията са такива по морал като тоя. Абе я эда се оправят, аз не съм на работа да мисля тия неща. но съм в потрес - за чеп не стават! Как може да плямпат за национална сигурност тия в парламента и министерстав ции, когато началника им е враг? Ми жалки са бе! Все едно е локомотива на влака да ти върви по друг коловоз към пропастта, а вагоните да очакваш да не паднат? Ми жалки са бе! Тия нямат нищо общо с българите на Исперих, Омуртаг, Кубрат и Тервел...тия са просто чудо?
  • 19 onq s konq

    0 1 Отговор
    Има нещо което премълчаваш и то е че ЗАВИЖДАШ ЧЕ НЕ СИ НА ТЯХНОТО МЯСТО И СЪС ТЯХНАТА ВЛАСТ И ЗАПЛАТА!Точно на тия,които според думите ти "и за чеп не стават".Аре със здраве:)

    Коментиран от #22, #23, #27

  • 20 браво

    0 1 Отговор
    Супер, много съм доволен, че някой ще ни охранява, качествено и БЕЗПЛАТНО!
    Русофилистиците рИват и кръв пикаят.
    Сега искам и Ейбръмсите да дойдат и да изгоним поробителите заедно.
  • 21 лигльо

    1 0 Отговор
    Ако единия самолет е американски, а другия е руски това ще е висш пилотаж за българската авиация.
    Много ми е интересно кой ще издава заповедите на тези самолетчета. Редно е от 9 до 16 сетември американския шеф на ВВС да взема заплатата на нашия шеф на ВВС. Скоро нема да има такава държава.
  • 22 антика

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Не завиждам, честно! Да си военен, но наистина да ти пука за охраната на държава и народ е отговорна работа и не е никак лесна! Често е напълно неблагодарна.... Аз не съм неблагодарник, но ме дразни, тия да се подчиняват и те губят техника и боеспособност и ние защита като слушат и козируват на такива като Ненчев, а генералитета повечето са такива днес. Аз не ламтя да съм военен, полицай, но наистина тия не стават щом не могат да се отърват от началниците си врагове. А старите българи бяха с друг морал. те нямат власт, имат пушки. Аз нямам нужда да ставам военен, не защото не бих, даже ми харесва като професия, а защото сегашните и командири на БА са само служители наемници и изаплатки гонят и кариера повечето. това не вдъхва доверие - генерал способен да те предаде за пари и власт не е за доверие! Аз нямам нужда да се кося заради тия! Просто се кося, че ги имах за друг морал. А най-много ме вбесява, че ми пукаше за това, което те трябва да вършат, но не вършат. Яд ме е на самият мен. Тези ако искат ще си разкарат такива като Ннчев. Но едва ли ще го сторят - за тях поста и заплатката са повече от войната за справедливост и защита на други ценности. Но не ми е работа да го и мисля и коментирам. Отвратен съм от системата вече. Здравето ми позамина докато се косях с годините заради такива като ННенчев, но ще си го позакърпя. Като спре и на мен да ми пука ще си пооправя здравето. Щото като се косиш здраве няма.... Не ми трябва тяхната власт - те нямат друга власт освен да убият някого. А аз имам и тяхната власт и властта да мисля не по шаблона. Защото те са роби на системата си. А аз не съм роб на системата им - ако искам ще напусна, продавам си жилище и друго и тръгвам. Но те не могат -0 страха за заплатка, за бонуси за властт ги държи на синджира. А страхът често е погрешната методика. Помага само като предпазливост, но не и като система за просперитет навсякъде. Не иска м вече да съм военен в БА. Само командуващ бих станал защото морала ми е правилен, и би ви спестило много грешки. Но от натегачи за ввласт и ефрейтор не бих станал. Абе мислиш ли, че хълцам от мерак да съм военен? За какво? Да ме юркат по полето да ловя кърлежи по мишниците щото такива като Боко, Гоце, Соколи Местани Цачева и останалат мафия десетилетия ни тормозят? Че и военните с бездействието си и те? Затова ли? Тия не си струват и един бял мой косъм а имам заради такива много. Оставям ви да се карате като прости български говедца на русофили и руссофоби и си заминавам. Там в пустинята е моят дом. Където вас и вашите ядове ги няма. Там съм щастлив.
  • 23 антика

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    И оше, водачо на коня, аз не плюя военните. Военен означава пазител, охрана. Старата българска армия имаше това предназначение, да брани народ и родина. Не мафията която се нарича "държава", като Боце, Станишев, Местан, Първаноглу и останалата мафиотска пасминна тук ! А, да брани народа, хората, имотите, територията ни от врагове, включително външни и вътрешни. Сега има ченгета за вътрешните, но и те не вършат кой знае колко полезна работа. Правосъдието малко. Законодателите носят само вреди досега. така, че аз виждам реалността каква е. Не може да ме убедиш, че ще завиждам на военните. о е до пари, мога да емигрирам, нейде, мога и от Тото да спечеля или друго пак се печелят. Но не е само до пари, а до разбирания! И като гледам морала на Ген. щаба, Президента ни, тоя Министър и предните абе тия са жив зян като военни! Честно, казвам го без да обиждам нито един истински по морал военен тук! Имаше и има и свестни хора сред тях. Но погледни министъра им? та тоя е жив внедрен враг и то на поста министър? Е, Баце го назначи. Значи по закона на следствията и той е виновен! И Генералите търпят и те са виновни! Ами кой да оправя и какво? То от врагове начело няма оправия.... ОСтавям ви да се драпате на русофили русофоби, леви десни сини червени...и като ви нямав съзнанието ми и често в живота ми да ми носите ядове съм толкова усмихнат и спокоен, даже ми се пее. като се появи някой бандюга и край на хубавото! А тоя министро си е жив бандюга! От най-едрите. Защото буквално закопава и нас и държава и армия. Ами като са с телешки морал да си го търпят, аз нямам вина, че са такива! Аз не съм военен, не козирувам на тоя. Тоя е един от многото ни закопаващи. Защо да му пляскам? Хайде води коня на водопой, че идват избори и пак ще си преизберем бандитите май? Ако не се появят свестни хора тия ще ни долапат и доразрушат. С такива военни, такава държава и такъв народ! закон на последиците.
  • 24 мъжкар

    0 0 Отговор
    Четейки мнението на АНТИКАТА все още се обнадеждавам че има хора които имат адекватна преценка в тая държава включително и мен слагам в тази графа.Това са нашите изроди и нашите ПАЛАЧИ.Хората които ликвидираха България с престъпно олигархичното си управление сега с това решение лъснаха в пълна степен.Ето това постигнаха тия гадове с реформи за 30г а именно нашият НАЙ ГОЛЯМ ВРАГ държава с която на практика никога не сме имали общи интереси днес да сме в толкова плачевно състояние че да МОЛИМ да дойдат ТЪПИТЕ ЯНКИ да ни пазят небето.А къде отидоха онези 300 самолета с които разполагаше БЪЛГАРСКАТА БОЙНА АВИАЦИЯ през комунизма?Те станаха плод на една повсеместна разруха на българската армия умело организирана от нашите най-големи ПРОТИВНИЦИ това са Турция и САЩ.Не мога да повярвам че тоя тъп народ все още стои и мълчи на фона на всичко това.Пак казвам че държава която не разполага с добре обучен оборудвана и боеспособна армия това не е никаква държава.Такава държава не може да бъде фактор в световната политика и тя на практика е поставена под пълна зависимост и каквото се нареди отвънка това става и тука.Ами както е тръгнала работата аз предлагам друго решение а именно да закрият на цяло Българската армия и да ЗАТВОРЯТ МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА защото на практика това министерство освен едни заплатаджии които с бездействието си единственото което правят е да натоварват бюджета а това министерство не изпълнява в момента никаква ФУНКЦИЯ най-важната от които защита на населението и страната а те в момента няма как да го направят.Така че ЗАТВОТЕТЕ го това министерство затворете и без това малкото казарми които са останали изгонете личния състав да работи по нивите в Англия и да мие чини в Германия или пък общи работници в строителството както направихте с целия български народ.А сигурността на България може да бъде поверена примерно на нашите "партньори" от Турция.Турската армия предлагама да дойде тука и да настанят 10 турски батальона които ще гарантират сигурността ни по суша а пък Американците ще ни пазят небето а за нас остава единствено и само да си СВАЛИМ ГАЩИТЕ И САМИ ДА СИ ИЗБЕРЕМ КОЙ ДА НИ ТАКОВА.Мръсни престъпници ликвидирахте и армията и Държавата само ЗАТВОР за вас гадове.
  • 25 Ник

    0 0 Отговор
    Ще изразя мнението си за този с един стар виц.
    Събрали бащите на деца от една детска градина, които трябвало да изнесат забавление на собствените си деца. Понеже всички бащи били моряци и знаели само нецензурни песни учителката ги помолила на местата с нецензурни думички да пеят " нана - нана".
    Та запели татковците песента:
    - НА- НА -НА - НА- НА .... НА БОЦМАНА В Г*ЗА
    -----------
    Това е и моето мнение за този ХХХХ цървул Ненчев
  • 26 Бай хой

    0 0 Отговор
    А ве то във всяка страна има индивиди като стратега от кукорево и манго с коня но никой не им дава нито власт нито гласност. За такива същества си има и здравни заведения и затвори. Жалко за Милата ни Родина че е попаднала под властта на терористите от вашингтон и ни обиждат с марионетки като кукоревския повелител на секретарките и онова нещо в президенството.

    Една седмица щяли да ни пазят безплатно интересно от кого и след като някои припаднат от прекрасната защита ще се съгласят на скъпо платено пазене. Нищо ново под слънцето. От черен циганин бяло дупе не чакай.
  • 27 оня с магарето

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Простено ти е !Щом си с кон те свързвам с тези от факултето дето берат джилезо.... Та мнението ти е напълно нормално за етноса от който си !!!
  • 28 раптър

    0 0 Отговор
    Бокоо-о, прибери си това търнокопно недоразумение!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове