19 Октомври, 2011 10:22 2 391 0

Каролев: Проблемът с бездомните кучета има решение

  • ндсв-
  • избори 2011-
  • каролев
Каролев: Проблемът с бездомните кучета има решение - 1
Снимка: БГНЕС

Проблемът с бездомните кучета се влошава.  Това заяви в ProИнтервю кандидатът за кмет на София Владимир Каролев. Според него обаче има решение на проблема.

Аз живея в блок на преподаватели в края на Студентски град и там има все повече бездомни кучета, макар, че има център за кастрация точно в Студентски град. Проблемът се влошава поради недостатъчна компетентност, корупция и безхаберие на тези хора в общината, които се занимават с този проблем, посочи Каролев.

Владимир Каролев обобщава: доскорошният директор на общинската фирма Екоравновесие е даден на прокуратурата, за големи злоупотреби. Само, че мнозинството от ГЕРБ и АТАКА в СОС го държаха на този пост повече от 2 години, въпреки множеството сигнали за безхаберие (например гражданин звъни на телефона на Екоравновесие и никой не вдига с часове; или обещават да отидат да приберат агресивно улично куче и никой не отива с дни) и очевидно неизгодни договори с частни фирми (100 лева за улавяне и кастрация на едно куче!).

Решението според Каролев:

1.Не само паспорт, но и чип за всяко домашно куче.

2. Голяма глоба ако домашно куче бъде изхвърлено на улицата от стопанина му.

3. Кастрация за всяко улично куче ( в това число чрез т.н. химическа кастрация - виж в моя блог www.karolev.com коментара по този въпрос в колонката на д-р Желев, един от хората в моята листа)

4. Чип за всяко улично куче, за да се контролира дали то е кастрирано или само е отчетена (тоест платена, без да е извършена), както сега се случва понякога кастрация.

5. "Приспиване" на всички агресивни кучета

6. Строеж на нови приюти за кучета за което има и донорски фондове.

7. Публична кампания за осиновяване на кучета от приюти.


Цялото интервю четете в Probook.bg

Всеки, който желае, може да зададе своя въпрос към Владимир Каролев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА