Last news in Fakti

19 Октомври, 2011 12:21 1 771 0

Частен съдебен изпълнител влезе в "Труд" и "24 часа" (обновена)

  • 24 часа-
  • труд
Частен съдебен изпълнител влезе в "Труд" и "24 часа" (обновена) - 1
Архив

Частен съдебен изпълнител и полиция има в редакциите на вестниците "Труд" и "24 часа", предаде репортер на БГНЕС.

За БГНЕС запознати със случая съобщиха, че частният съдебен изпълнител Стоян Якимов втори ден се опитва да влезе в редакцията на двата вестника и печатницата. Причината за това е, че съдът е издал обезпечителна заповед в полза на Христо Грозев, докато трае съдебния спор с Любомир Павлов.

Ситуацията е резултат от съдебните спорове между досегашните трима собственици. През април агенцията по вписванията регистрира 83% от капитала на „Медийна група България холдинг” като собственост на Огнян Донев и Любомир Павлов, а останалите 17% останаха притежание на фирма „БГ принтмедия” с управители Павлов и Христо Грозев.

Малко след това Христо Грозев и Карл Хабсбург обвиниха Любомир Павлов и Огнян Донев, че са вдигнали без тяхно знание двойно дела си в „Медийна Група България Холдинг", и са им оставили само 9%.

Частният съдия изпълнител Стоян Якимов влезе в Полиграфическия комбинат малко след 9 часа сутринта, предаде bTV.

„Аз съм насрочил опис на движими вещи по обезпечителна заповед на Софийски градски съд, съгласно която се налага възбрана на сграда, собственост на дружеството, запор на печатарски машини, които съм дошъл да опиша, както и запор върху търговски марки. Тъй като не получавам необходимото съдействие, съм извикал представители на МВР”, заяви той.

Въпреки намесата на полицията обаче, на съдебния изпълнител се наложи да чака дълго, докато влезе.

Адвокатката на „Медийна група България” Даря Пенкова обяви обезпечителната заповед за фалшива.

„От направената справка се установи, че обезпечителната заповед е с молител Иван Христов Иванов се, но се оказа, че няма такъв молител в компютъра на Софийски градски съд”, категорична бе тя.

Ако съдия-изпълнителят наложи запор върху търговските марки, най-вероятно вестниците няма да излязат утре.  

 

В профила си в Туитър Христо Грозев написа, че единственото, което е направил, е да предпази групата от източване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА