Last news in Fakti

19 Октомври, 2011 16:23 774 0

Грозев: „Труд“ и „24 часа“ няма да спрат да излизат

  • христо грозев-
  • труд-
  • 24 часа-
  • запор
Грозев:  „Труд“ и „24 часа“ няма да спрат да излизат - 1
Снимка: БГНЕС

Вестниците „Труд“ и „24 часа“ няма да спрат да излизат,  увери съсобственикът на медийната група Христо Грозев. „Имам в ръцете си обезпечителната заповед, която е издадена на мен, с моето име, правилното ЕГН и правилната фирма“, заяви Грозев. „Не искаме изданията да бъдат продадени на безценица“, аргументира се Грозев пред Канал 3.

Както е известно, по-рано днес частен съдебен изпълнител и полиция влязоха днес в редакциите на вестниците "Труд" и "24 часа". Запорът, разрешен от Софийския градски съд, е по искане на Христо Грозев, който бе отстранен като съдружник в "БГ приватинвест", която купи медийната група, която включва и „168 часа“, както и някои специализирани издания.

Грозев иска запора, докато не приключат споровете му с другите двама съсобственици – Любомир Павлов и Огнян Донев.

Запорът касае търговските марки, машините и сградата на Полиграфическия комбинат, а не управлението на вестниците, стана ясно от думите на Грозев.

Доскорошният му партньор Огнян Донев сериозно се усъмни в сериозността на заповедта и заяви, че тя ще бъде оспорвана.

„Единствено в главата на г-н Грозев съществува някакъв екшън. Целта му във всеки случай не е добронамерена“, контрира Огнян Донев и заподозря, че се цели удар върху медийната група. „Не съм виждал добронамерен човек, който снима с телефона си всеки документ, който види“, заяви той. 

"Всичко може да се прави, но изчакайте ден-два и ще видите, че това е просто използването на някаква дупка в съдебната система, където услужливо се прави репресия срещу българска медия", каза по-рано днес Огнян Донев, цитиран от БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА