19 Октомври, 2011 12:37 832 1

Кандидат-кмет обижда полицаи

  • избори 2011-
  • кандидат-кмет

47-годишният мъж е освободен около час след инцидента. Материалите по случая са докладвани на Районната прокуратура в Ихтиман, съобщават от пресцентъра на МВР

Късно снощи на ул. „Цариградско шосе” в Костенец патрулиращи полицаи спрели за рутинна проверка лек автомобил „Мерцедес А180”. Служителите на реда поискали документите на водача и му разпоредили да изчака в колата, докато приключат с проверката.

Шофьорът отказал да се подчини на разпореждането, излязъл от автомобила и започнал да нагрубява полицаите. Служителите се опитали да му обяснят реда за извършване на полицейска проверка, но мъжът продължил с обидите, започнал да ги блъска и да дърпа от ръцете им документите си.

Полицаите отново го предупредили, че ако не спре, ще бъде задържан, но той отказал да се подчини. Това принудило служителите да му поставят белезници. Свидетел на инцидента станал друг шофьор, който бил възмутен от поведението на водача на мерцедеса и дал показания в полицията.

Мъжът бил доведен в районното управление, където била установена самоличността му – Д.Б. /47 г./ от Велинград. При направената справка станало ясно, че срещу него има заявителски материал в РУП-Поморие по чл. 325 от НК – за хулиганство, придружено със съпротива на орган на властта.

Д.Б. бил задържан с полицейска мярка и му е съставен предупредителен протокол. В районното управление той продължил да нагрубява служителите. Твърдял, че на патрулиращите полицаи е заповядано да спрат неговия автомобил, тъй като е кандидат за кмет на Велинград.

Направената незабавна справка в РУП-Велинград установила, че Д.Б. е регистриран като кандидат за кмет. Осигурена му е адвокатска защита, извършен му е медицински преглед и е освободен по-малко от час след задържането.

Материалите по случая са докладвани на Районната прокуратура в Ихтиман.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 anhhhhhhhhh

    0 0 Отговор
    Не разбрах само защо името е написано Д.Б. след като се казва, че е кандидат за кмет; не вярвам да има двама или повече кандидати със същите инициали?!