Last news in Fakti

20 Октомври, 2011 18:03 774 0

Младенов: Започва нова ера за Либия

  • мвнр-
  • николай младенов-
  • либия-
  • муамар кадафи
Младенов: Започва нова ера за Либия - 1
Снимка: БГНЕС

Със смъртта на Муамар Кадафи започва нова ера в историята на Либия. Това се казва в изявление на външния министър Николай Младенов, разпространено от пресцентъра на Министерството на външните работи на Либия. В него министърът заявява, че страната ни е готова, заедно с международната демократична общественост, да окаже пълно съдействие на либийския народ по трудния му път към свобода и демокрация.

„Надявам се, че краят на бившия либийски лидер ще предвести и края на страданията на либийския народ, както и началото на нова епоха, в която либийските граждани ще живеят без страх и унижения в обединена и просперираща държава“, коментира дипломат №1.

„Стотици българи - лекари, инжeнери, медицински сестри - през годините свързаха живота си с либийския народ. Дори в най-тежките моменти през последните месеци на режима, нашите съграждани работиха в Триполи, Бенгази и в цяла Либия, изпълнявайки хуманитарния си дълг. Преди 12 години диктаторът инициира политически процес срещу българските медицински сестри, подложи ги на мъчения и унижения. В последните си месеци той подготвяше нов процес срещу български лекар, но този път бруталният му опит беше осуетен“, пише в изявлението на Младенов.

„Призоваваме Преходния национален съвет и всички либийци да удвоят усилията си за постигане на национално помирение, за да се заличат всички рани и травми от управлението на Кадафи и от жестоките репресии срещу собствения му народ“, заявява Младенов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА