Last news in Fakti

26 Октомври, 2011 08:33 1 069 0

Яне Янев: Ахмед Доган не бива да избира президента

  • ахмед доган-
  • яне янев-
  • избори-
  • избори 2011-
  • президент
Яне Янев: Ахмед Доган не бива да избира президента - 1
Колаж: БГНЕС

Продължаваме да бъдем най-силната и най-ясната опозиция на ГЕРБ. Отидохме при министър-председателя да го питаме какво се случва с бюджета, с финансите. Има документи и законопроекти, които са на дневен ред и които Народното събрание започва да работи от утре още. Това каза пред бТВ лидерът на РЗС Яне Янев.

Когато става въпрос за държавност и за интереса на гражданите, ние сме готови на компромис. Компромисът не е с ГЕРБ, а да няма дестабилизация на страната, допълни Янев и каза, че хората от РЗС само преди 2 години скандираха навсякъде в страната "Спри доганизацията!", и РЗС остават верни на този слоган. Янев добави, че не може да се гледа как Доган се разпорежда с хората като онбашия и да си мисли, че са му роби.

„В изборната нощ така прозвуча, че от него зависи кой ще бъде следващият президент. Ние смятаме, че няма нужда Първанов да бъде 15 години на президентския пост чрез неговото протеже Калфин и оттук и че Доган едва ли не е единственият, който определя кой е президент в държавата", категоричен е Янев.

„Ние смятаме, че безобразията, хаоса и фалшификациите, които станаха, се дължат на Цветанов, Фидосова и на безобразната вакханалия, която създадоха с репресии и с насилие. Ако се съберат достатъчно данни, както касирахме изборите от Турция, така ще касираме и тези избори. Тези неща ги казах на срещата с премиера, казах му, че има груби фалшификации на тези избори. Моя милост разкри двамата депутати от ГЕРБ в зала „Универсиада", аз ги разкрих и след това стана въпрос, че не само носят чували, но има предварително подготвени протоколи под индиго, които нямат нищо общо с протоколите, които са получили представителите на съответните комисии. Протоколите нямаха нищо общо помежду си. Сега наблюдавайте процеса тези, за които сме правили разкрития за корупция дали ще останат изобщо", подчерта лидерът на РЗС.

Той прогнозира например, че по казуса с Андрей Иванов, председател на Общинския съвет в София, че той няма да остане председател на общинския съвет. "Ние дадохме фактите за Андрей Иванов. Тези факти са свързани с придобиване на нови имоти, на яхти. Всичко, което сме казвали, се е потвърдило, доказателството е внесено в Комисията за борба с корупцията, в НАП. Прогнозирам, че РЗС ще запази същата политика на разкритие. Това, че Бойко Борисов започва да се дистанцира от националистическата партия, показва, че Борисов е в правилна посока да се дистанцира от такива, които искат да дискредитират България и да дестабилизират управлението, и на фона на тази тежка финансова и икономическа криза да съборят държавата. Аз изразих пред Борисов своето негативно отношение към Плевнелиев. Всичко, което е трябвало да го изнесем, сме го изнесли като данни. Нещата се забавят, защото не могат да бъдат проверявани с магическа пръчка", каза Янев във връзка с проверките за данъчни задължения на Плевнелиев.

„Аз няма да гласувам за протежето на Гоце, за кандидата на Ахмед Доган и по никакъв повод България не бива да позволи Доган да държи президентската институция в ръцете си. Ако това стане отново руската мафия ще си прокарва интересите чрез президентската институция 15 години поред. Не може да има обрат, защото обратът трябва да е от двете страни. Аз нали не съм отишъл в МС да се разхождам, направил съм среща, свързана с конкретни приоритети. Няма да гласувам по никакъв повод за Калфин и за това Ахмед Доган да управлява президентството", категоричен е Яне Янев. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА