Last news in Fakti

26 Октомври, 2011 15:06 1 123 1

Изплащат бонуси на военните през ноември

  • софия-
  • аню ангелов-
  • бюджетът за отбрана за 2012 година-
  • бонуси-
  • редуциране на армията
Изплащат бонуси на военните през ноември - 1
Снимка БГНЕС

 Бюджетът за отбрана за 2012 година ще наложи промяна на срокове, заложени в плановете, но не и на идеите и принципите.Днес на Съвет по отбрана ще бъде обсъдена Методика за допълнително материално стимулиране на личния състав на Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.  Това каза министърът на отбраната Аню Ангелов пред журналисти след заседанието на Министерски съвет. Бонусите ще бъдат изплатени още през ноември. Финансовите средства са от икономиите, реализирани от фонд „Работна заплата” на министерството. Министър Ангелов разясни, че в продължение на две години и половина в Министерството на отбраната не са се изплащали бонуси за стимулиране на личния състав.

Методиката, която ще бъде обсъдена днес,  определя критериите за допълнителното материално стимулиране на военнослужещи и цивилни служители от системата на отбраната, свързано с качеството на изпълнение на професионалните задължения и с постигнатите резултати.

По отношение на предвидения за 2012 г. бюджет за отбрана министър Ангелов коментира, че неговото намаляване с 10 милиона няма да засегне сериозно армията. Той припомни, че през 2012 г. предстои  да бъдат редуцирани 20-25% от личния състав, предвиден за освобождаване до  2014 г. според Плана за развитие на въоръжените сили. „Тази редукция дава възможност за маневриране и към 1 юли 2012 г. ще има нова структура в редица поделения от Българската армия”, посочи министър Ангелов.

В допълнение министър Ангелов разясни, че по-сериозно влияние има не намаляването на бюджета с 10 милиона, а че през 2012 г. няма да бъдат дадени заложените в Бялата книга  1,5% от БВП за отбрана или 200 милиона лева допълнително.
Политиките и целите, идеите и принципите, заложени в стратегическите документи, остават същите, но ще се наложи промяна в плановете за тяхното изпълнение, подчерта той. „Бюджетът за 2012 г. ще наложи промени в Плана за  развитие на въоръжените сили и в Инвестиционната ни програма с оглед на отпускането само на 1,2% от БВП за бюджета за отбрана”, каза министър Ангелов.

По отношение на проекта за придобиване на многоцелеви изтребител той подчерта, че няма да се спира работата, инвестиционният проект ще бъде подготвен, но не и до края на годината, а по отношение на стартирането на процедурата – тя няма да бъде разкрита през 2012 г. поради финансова необезпеченост при сегашните бюджетни параметри. 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абцд

    0 0 Отговор
    няма такова нещо ,ала бала пари няма да има