9 Ноември, 2011 17:41 10 761 1

Обещаните от Аню Ангелов бонуси отиват за хеликоптери

  • армия-
  • аню ангелов-
  • бонуси-
  • бюджет

Министърът мотивира решението с орязания бюджет на армията

Обещаните от Аню Ангелов бонуси отиват за хеликоптери - 1
Снимка: БГНЕС

Парите, които бяха обещани от министъра на отбраната Аню Ангелов, за бонуси за отличниците военни ще бъдат отменени. Средствата ще отидат за закупуването на хеликоптери. Заповедта е публикувана официално днес. От нея става ясно, че отмяната е мотивирана с орязания бюджет на МО с 10 млн. лв. за следващата година. 

На първи септември при откриването на учебната година във Военна академия „Г.С Раковски" министър  Ангелов изненадващо съобщи, че ръководството на армията обмисля да въведе система за стимулиране, която да поощрява постиженията на военните. Очакваше се в края на годината отличниците да получат между 270 лв. до една заплата.

„След приемането от Министерския съвет на 31.10.2011г. на проекта на бюджет на Министерството на отбраната за 2012 г., се установи, че няма да бъдат осигурени допълнителни средства в размер на 82 млн. лева за изплащане на оставащи суми по договора за доставка на хеликоптерите „Пантер". С това бюджетът на Министерството на отбраната се намалява с общо 92 млн. лева", се посочва в заповедта за министъра.

Заради това е взето решение за пренасочване на икономиите от фонд „Работна заплата“ за плащане на част от стойността на хеликоптерите през 2011 г. С това според заповедта ще се осигури и „безпрепятственото изплащане на работните заплати на военнослужещи и цивилни служители през 2012 г.“.

„Пренасочването на спестените средства за разплащания за догодина е тежко решение за всички, но по този начин се осигурява нормалното функциониране на Въоръжените сили през следващата година", се казва в заповедта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ощетен

    0 0 Отговор
    Минаха изборите и вече Дянков и банда може да се развихрят. Днес средствата за допълнително материално стимулиране на военните, че виж много се облажили и напълнели( Министерският съвет 2010г. си взеха по 13 и 14 заплата от икономии които са направили а така също и гладните депутати ) Утре идва ред и на администрацията да и се премахнат средствата за допълнителен стаж, че видиш ли някои много са работили и трябва да вземат по големи пенсии заедно с тези пари- А какво ни чака вдругиден вдигане на пенсионната възраст че видиш ли имало много пенсионери и трябва да ги намалим за да им лапнем натрупаните осигуровки а за по нататък не смея и да мисля от какво още ще ни сервират, че видите ли криза е и трябва да пестим да не станем като гърците с минимална пенсия 800 Евро и 13 и 14 заплата за Коледа и Великден, че за магистрали няма пари и да не трупаме дълг като Гърция а да им даваме и да им опрощаваме дълговете. Както Европа ни стимулира и опрощава нашите дългове и спонсорира нашите големи пенсии и заплати.......