Last news in Fakti

30 Октомври, 2011 23:44 974 1

Станишев: Победата не е честна (обновена)

  • станишев-
  • избори-
  • президент-
  • бсп

Ламбо: Един ден Калфин ще е президент

Станишев: Победата не е честна (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Не успяхме да направим решаващата крачка. Тази вечер ГЕРБ спечели президентските избори и най-много общински съветници, но не мога да ги поздравя, когато победата е нечестна. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в изборната нощ, визирайки манипулациите, боя, страха, мутризацията на вота и многото пари, с които дошла победата, предаде репортер на Факти.бг.

„Няма как да приемем и поздравим тази изборна технология на ГЕРБ, която им помогна в немалко случаи”, каза той. За загубата коментира: „БСП е приемала всякакви резултати. Ние сме били, ние сме падали с различни дистанции, но винаги сме уважавали свободната воля на българските граждани”.

Все пак, Станишев е доволен, че победата на ГЕРБ не е дошла лесно и безпроблемно, както управляващите си представяли.

„Битката, която водихме в кампанията, не е приключила. Тя продължава с нова сила”, категоричен е социалистическият лидер. Доверието на българските избиратели става особено важно за червените, тъй като на тези избори доверието към тях надхвърля партийния електорат.

На терена останаха две партии – ГЕРБ и БСП, изтъкна Сергей Станишев и допълни, че партията му е постигна целта си да бъде припозната не само на думи като алтернатива на управляващата партия.

БСП ще продължи да се бори срещу сегашното управление, авторитаризма, разделянето и противопоставянето на хората, защото „всичко това трябва да има ясна алтернатива”.

Червената партия е спечелила 8 областни града общо в 91 общини.

Загубилият кандидат Ивайло Калфин заяви, че опонентът му Росен Плевнелиев е избран за президент с най-малко гласове досега.

Стефан Данаилов пък е убеден, че един ден Калфин ще е президент, но той самият не мисли за нова кампания, а за задълженията си като евродепутат.

Никога не сме били в прегръдка с ДПС, бяхме в тройна коалиция. Отношенията ни са като между две опозиционни партии”, отговори соцлидерът на въпрос дали „целувката” на ДПС за втория тур не им е изиграла шега.

„Преди два дни министър-председателят заяви, че не възразява да се прави пълно повторно преброяване на ръка. Ако държи на своята дума, би трябвало да приветства подобно решение. Ние ще изчакаме резултатите, които ще обяви ЦИК, както за президент и вицепрезидент, така и за местни органи на властта. След това ще вземем нашето решение”, коментира Станишев за намерението на социалистите да поискат касиране на изборните резултати.

"Утре ще ни предложат поредния бюджет на мизерията", каза Станишев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hari

    0 0 Отговор
    Кво да каже тоя мишок той така си вади парите и си живее доста охолно с тях . Едно доказателство не показа за нищо. Разбра че никой не го съди за клевета и си приказва квото му дойде на устата или квото си мисли че ще хване декиш . Хората "интелигентните" като му видят съветска физиономия и сменят канала - аз така правя .