Last news in Fakti

30 Октомври, 2011 22:39 1 251 1

Борисов: Който бяхме посочили, той щеше да е президент (обновена)

  • борисов-
  • избори

Да не ни поздравят за победата – това е манталитетът на комуниста

Борисов: Който бяхме посочили, той щеше да е президент (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Който бяхме посочили, той щеше да стане президент. Избрахме възможно най-доброто. Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция в изборната нощ, предаде репортер на Факти.бг. Благодаря и голям поклон на българския народ”, не скри доволството си Борисов и определи победата  на двойката Плевнелиев - Попова като партийна.

„Постигнахме резултат, за който просто не мога да се отблагодаря на народа. Ако бяхме загубили, трябваше да има предсрочни избори. Давам ви дума, че толкова отговорно ще се отнесем към това доверие, толкова отговорно ще се постараем, за да застанем отново тук след две години”, каза Борисов и отхвърли „наглия” въпрос дали ще става президент след пет години – отговорът е отрицателен.

„Аз съм премиер. Искам да съм премиер, докато си свършим работата. Давам поста на най-добрите”, отсече Борисов. И се аргументира: „Ако не бяхме спечелили изборите, тази вечер щеше да ни се иска оставката. Разликата е, че това действително не са партийни хора. Те са демократи и имат пълната възможност да развият качествата си”.

Ние сме като скачени съдове, отговори премиерът на въпрос дали победата на президентските избори се дължи на него.

Скоро ще има и нов министър на правосъдието, но той няма да е Искра Фидосова, стана ясно още от думите на премиера.

Заклевам се, че не съм дал един лев за глас. Няма и да дам. Най-евтината кампания ние си я направихме”, заяви Борисов, прекръствайки се, и призова всички партии да махнат предизборните си плакати.

„Не мога да си представя що за наглост е това да претърпиш такава съкрушителна загуба, дори да не искаш да поздравиш победителите – това е лошо възпитание, това ме учудва, това е манталитета на комунистите”, каза Борисов по адрес на БСП и лидера на червената партия Сергей Станишев, който е възмутен от изборите и не желае да поздрави победителите.

Кога сте били гарант на държавата? В лагерите на Белене ли?”, попита остро Борисов, изтъквайки изборните победи на ГЕРБ над червената партия.  И определи изказванията на соцлидера като „байганьовски”. „Как можеш да кажеш, че се мутризирала страната. Обиждаш президента Барозу. Обиждаш Бузек. Обиждаш всички еврокомисари, които дойдоха тука само преди две седмици и казаха, че България вече не е слабият ученик. Обиждаш Сикрет Сървис”, аргументира се Борисов.

"Слушах Станишев и имах впечатление, че сме паднали. Победители са БСП, няма какво да се главозамайваме", допълни той на въпрос дали ГЕРБ няма да "преяде" с власт.

Според Борисов този израз не е правилен, тъй като предишните партии, ръководили и трите власти, са управляващи в спокойни времена, а не при страшна криза като сегашната.

Министър-председателят визира БСП и ДПС като много силен коректив на властта. „Противниците са коректива и затова е хубаво да има силна десница”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plamen

    0 0 Отговор
    No comment